EUR: 335,09 Ft
CHF: 308,08 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Pécs

Döntsük el, hogyan világítson a tv-torony

Olyan egyedülálló díszvilágítást kap a tv-torony, amely naponta változik majd. Az pedig, hogy hogyan és milyen színekben világít, a pécsiek dönthetik el.

A város régi-új jelképévé is válhat majd a fényárban úszó tv-torony. A törzsét az étterem kilátószintjéig, azaz 72 méter magasságig fényvetőkkel látják el, amelyeket kimondottan épületek díszvilágítására fejlesztettek ki. Ezek biztosítják majd a homogén megvilágítást, amit a kilátószint felett is folytatnak. A torony központi része, az éttermi rész, illetve a távközlési feladatokat ellátó szint pedig egy energiatakarékos, változtatható színű LED-es világítási rendszert kap.


A vadak védelmében a torony északi egynegyede nem kap díszkivilágítást – mondta Csizi Péter

A LED-es világítási koncepció lényege, hogy például nemzeti ünnepeken a nemzeti trikolór színeiben, más alkalmakkor pedig egyedi programozás alapján lesz kivilágítva a torony.

 

A különleges fényjáték fél év múlva világíthatja be a 196 méter magas épület egy részét. A világításhoz szükséges technikai eszközöket egy pécsi nagyüzem, a Harman gyártja – jelentette be Csizi Péter országgyűlési képviselő. Páva Zsolt, Pécs polgármestere hozzátette: a tv-torony környékének rendbetételére félmilliárd forintot költenek, így nemcsak messziről, hanem közelről is más képet mutat majd a Misina-tető.

A pécsieket is bevonják a látványosság kialakításába

 

Egy internetes felületen szavazásokkal lehet majd eldönteni, hogy egy-egy este során milyen színekben pompázzon a torony.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.