2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Sport

Doppingbotrány miatt évekre kizárhatják az egyiptomi súlyemelőket

Akár két évre kizárhatják Egyiptomot a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségből (IWF) azt követően, hogy az afrikai ország öt tinédzser versenyzője is tiltott szerekkel bukott le.

Az IWF közleménye szerint tavaly decemberben Kairóban az ifjúsági és junior világbajnokságon a 17 éven aluliak közül négy lány és egy fiú volt érintett, ráadásul a gyengébbik nem képviselői közül ketten is 14 év alattiak voltak. Ezen az eseményen egyébként további két húszéves egyiptomi is szteroidokat használt.


Az eset kapcsán az Egyiptomi Súlyemelő Szövetség egy nemzetközi összeesküvést emleget, ugyanakkor egyelőre ezzel kapcsolatban semmiféle bizonyítékot nem tudott felmutatni.

Az IWF közleményében jelezte, amíg nem zárják le az ügyet, nem kommentálják többet a hírt. Az Aján Tamás által 2000 óta irányított szervezetnek az elmúlt időszakban számos hasonló üggyel kellett megküzdenie.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke arról számolt be a szervezet múlt pénteken tartott végrehajtó bizottsági ülését követően, hogy a súlyemelést ki is zárhatják a 2024-es játékokról, amennyiben az IWF idén decemberig nem dolgoz ki hatékony programot a dopping elleni harcra.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Fradi az őszi bajnok

    A Fradi az őszi bajnok

    A Ferencváros legyőzte vendégként a Vasast a labdarúgó OTP Bank Liga őszi utolsó fordulójának zárómérkőzésén, és miután a Videoton korábban egygólos vereséget szenvedett a Haladástól, a Fradi hárompontos előnnyel várhatja a tavaszi a rajtot.

  • Elhunyt Kisgyörgy Lajosné

    Elhunyt Kisgyörgy Lajosné

    Életének 104. évében elhunyt Kisgyörgy Lajosné egykori sportlövő és edző, 123-szoros országos bajnok – tudatta a sportági szövetség az MTI-vel szombaton.