EUR: 325,92 Ft
CHF: 294,08 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Belföld

Drograzzia és lakossági panaszok után zárták be az Aurórát

A Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal jegyzője ideiglenesen bezáratta az Auróra utca 9. és 11. szám alatti Auróra Kioszkot és Auróra Kertet.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint az Auróra Kioszk nevű szórakozóhely mellé létesített Auróra Kert nem rendelkezett a működéshez szükséges engedéllyel, míg a Kioszk ellen számtalan lakossági bejelentés érkezett a rendőrségre azzal kapcsolatban, hogy rendszeresen drogfogyasztók látogatják a helyet. Ezt igazolta az a június 10-én tartott razzia, amikor a rendőrök – az ipari kender felhasználásáról szóló előadás napján – 15 drogfogyasztót állítottak elő a szórakozóhelyről.


– Van olyan környéken élő, aki – jogosan – felháborodva keresett fel a razzia után azzal, hogy számára érthetetlen: miután drogbirtoklás miatt állítottak elő embereket az Aurórából, a hely még mindig akadálytalanul működhet, tovább zavarva az éjszakai pihenést. A lakosok egyértelműen a hely bezárását követelik – mondta a jozsefvaros.hu-nak Dudás Istvánné, a körzet önkormányzati képviselője.

A jegyző a nyomozóhatóság kezdeményezésére, közbiztonsági érdekből, a büntetőeljárás befejezéséig, de legfeljebb egy év időtartamra záratta be a helyet.

Kapcsolódó Cikkek