2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Egyéb Dunaújváros

Egy ide, egy oda

A paksi Atomerőmű Sportcsarnokban játszotta a legutóbbi forduló mérkőzéseit a DUE-Villámok kosárlabdacsapata. A dunaújvárosi egyetem együttese a Pest megyei serdülő bajnokság rájátszásában a 13–16. helyért lépett pályára. Nagy Roland tanítványai előbb a Százhalombatta, majd a Herceghalom csapatával mérték össze tudásukat. 

A Pest megyei bajnokság utolsó fordulóját játszotta Pakson a DUE-Villámok kosárlabdacsapata, amely két találkozón pattogtatta a labdát az Atomerőmű Sportcsarnokban. Az első mérkőzés nem úgy sikerült a dunaújvárosiaknak, ahogy eltervezték: a pontatlan, fegyelmezetlen játék, a védekezés hiánya, a rosszul felépített támadás volt a felelős azért, hogy már az első félidőben vezetést szerzett a Százhalombatta, amely a második félidőben még nagyobb előnyt harcolt ki, így a dunaújvárosiak 106-45-ös vereségbe szaladtak bele.


Nagy volt az adok-kapok mindkét mérkőzésen

 

A második találkozón a Herceghalom volt a dunaújvárosiak ellenfele. Az első negyedben még akadozott a dunaújvárosi gépezet, de a második játékrészben használtak a pihenőben elhangzott edzői instrukciók, egy nagy rohamot indítva átvette a vezetést a DUE. A második félidőben már az történt a pályán, amit a dunaújvárosi csapat elképzelt, és végül sima, 103-60-as győzelemmel búcsúzhatott az idei szezontól. A DUE a 15. helyen zárta a bajnokságot, ami Nagy Roland edző értékelése alapján jó eredménynek számít, hiszen csapatuk tagjainak zöme egy évvel fiatalabb a többi együttes játékosainál.

Kapcsolódó Cikkek