EUR: 326,00 Ft
CHF: 294,36 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Belföld Szekszárd

Egyéjszakás kaland

Sok érdekes programmal várta a múzeumok éjszakájának közönségét a szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeum.

A Petőfi Irodalmi Múzeum Sárkányok mindig lesznek című időszaki vendégkiállításával és az idén ötvenéves Babits Mihály Emlékház programjaival várta többek között a Múzeumok Éjszakájának közönségét a szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeum.


A Múzeumok Éjszakájának minden évben nagy népszerűségnek örvendő eseménye a zseblámpás kalandtúra, de idén is sokan próbálták fel az őskori, római és honfoglalás kori ruhákat. A Vármegyeházán a pécsi Bóbita Bábszínház rendezett kiállítást és előadást, az itteni kiállításokon is volt tárlatvezetés és előadás. A Babits Mihály Emlékházban az évfordulóhoz kapcsolódva ötven Babits-vers hangzott el, de megszólalt a szekszárdi születésű költő, Baka István több mint harminc verse is saját hangján, illetve rádiófelvételeken.

A múzeumi látványtúra egyik érdekes állomása egy ásatási helyszínt, egy feltárt sírt ábrázoló sarok
Fotó: Fazekas Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

 • Folyamatosan csökken a munkanélküliség

  Folyamatosan csökken a munkanélküliség

  Az utóbbi hónapokban folytatódik az a tendencia, miszerint hónapról hónapra egy-egy tized százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta – közölte Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

 • Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

  Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

  Soros György mintegy 200 európai lobbiszervezete levélben fordult az Európai Néppárthoz azért, hogy megakadályozza a fideszes Hidvéghi Balázs megválasztását az egyik bizottság alelnöki posztjára, és megvétózzon más fideszes jelölteket is.

 • 1,6 milliárdos fejlesztés a mentőknél

  1,6 milliárdos fejlesztés a mentőknél

  Soha nem történt ekkora fejlesztés a mentőszolgálat történetében, miután az Országos Mentőszolgálat kormányzati forrásból 1,6 milliárd forintért vásárolhatott új eszközöket.

 • Újjászületik a Blaha Lujza tér

  Újjászületik a Blaha Lujza tér

  A tervek szerint 2021 végére újulhat meg a Blaha Lujza tér, több mint négymilliárd forintos fővárosi és kormányzati forrásból.