2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Debrecen

Egyetem Tér a nulladik naptól

Legális „pénzmosás”, könyvszelfikészítés, olasz zamatok is várják a látogatókat a Campus Fesztiválon. Az „Egyetem Tér” ezúttal már a nulladik naptól nyitva tart a megszokott helyén.

Nincs olyan hazai fesztivál, amelyhez ennyire szervesen kötődne felsőoktatási intézmény, mint a Campus. Az ország első „okos” fesztiválján, július 19-től 23-ig, csaknem 30 egyetemi egység jelentkezett programötleteivel. A fizikusok a Rubik-kockát helyezik a középpontba, de lesznek mágneses kísérletek is, a néprajzosok Mese-mese mátka címmel mutatkoznak be, az olasz tanszék egy falatnyi Itáliát varázsol a Campus Fesztiválra, ízletes ételekkel.


Az Egyetemi és Nemzeti Könyvtár jóvoltából először lehet könyvszelfit készíteni, és újdonság lesz a szervetlen és analitikai kémiai tanszék legális „pénzmosása”, és a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét kitelepül az óriás egyetemi társasjáték is. Szórakoztató, könnyed tudományos programok, látványos kísérletek, mikroszkópos és ultrahangos fesztiválszelfi, 3D-s portréfotózás és számos „fesztiválfrigy” várható, nem utolsósorban pedig a Műszaki Karon fejlesztett elektromos autózás lehetősége is jelen lesz.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.