EUR: 323,05 Ft
CHF: 286,81 Ft
2018. december 10., hétfő
Judit

Egyéb Debrecen

Egységes idősellátó rendszer

Saját erőből újítják fel az Idősek Házát Debrecenben, mivel uniós forrás erre nem áll rendelkezésre. Debrecen városa minden évben elkülönít a Pallagi úti intézmény rekonstrukciójára egy bizonyos összeget. Az épület 1965-ben készült, és mivel átfogó felújításon nem esett át, elöregedett.

Átfogó, nagy felújításra nincs lehetőség, hiszen akár egymilliárd forintot is elérheti a teljes rekonstrukció költsége, de vannak elodázhatatlan feladatok, így kisebb egységekben elkezdődik az épület felújítása. 50 millió forintból megújították a konyhatechnológiát, illetve a demensosztály vizesblokkjait, fürdőszobáját, mosókonyháját.


Idén ugyancsak a demensosztály felújítását folytatják, a folyosókat és a lakószobákat modernizálják 30 millió forintból, 20 millió forintból pedig a berendezési tárgyakat cserélik le, így az osztály teljes egészében megújul. Debrecenben az önkormányzat a Pallagi úti mellett a Szávay úton is működtet egy bentlakásos idősotthont, a két intézményt összevonják a Városi Szociális Szolgálattal, így létrejön egy egységes idősellátó rendszer.

Kapcsolódó Cikkek