EUR: 334,91 Ft
CHF: 307,92 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Debrecen

Egységes idősellátó rendszer

Saját erőből újítják fel az Idősek Házát Debrecenben, mivel uniós forrás erre nem áll rendelkezésre. Debrecen városa minden évben elkülönít a Pallagi úti intézmény rekonstrukciójára egy bizonyos összeget. Az épület 1965-ben készült, és mivel átfogó felújításon nem esett át, elöregedett.

Átfogó, nagy felújításra nincs lehetőség, hiszen akár egymilliárd forintot is elérheti a teljes rekonstrukció költsége, de vannak elodázhatatlan feladatok, így kisebb egységekben elkezdődik az épület felújítása. 50 millió forintból megújították a konyhatechnológiát, illetve a demensosztály vizesblokkjait, fürdőszobáját, mosókonyháját.


Idén ugyancsak a demensosztály felújítását folytatják, a folyosókat és a lakószobákat modernizálják 30 millió forintból, 20 millió forintból pedig a berendezési tárgyakat cserélik le, így az osztály teljes egészében megújul. Debrecenben az önkormányzat a Pallagi úti mellett a Szávay úton is működtet egy bentlakásos idősotthont, a két intézményt összevonják a Városi Szociális Szolgálattal, így létrejön egy egységes idősellátó rendszer.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

    Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.