2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Elefánt sétálgatott Újpalotán

Nem akármilyen látvány fogadta azokat, akik vasárnap a Szentmihályi út környékén tartózkodtak, hiszen egy vándorcirkuszhoz tartozó indiai elefánt legelészett és sétálgatott a Pólus Center és az Ázsia Center között.

– Folyamatosan csörgött a telefon, megállás nélkül jöttek a bejelentések egy magányosan kószáló ormányosról. A helyszínen megtudtuk, hogy másnap kezdik meg a cirkusz kipakolását, azonban az elefántosok valamiért hamarabb érkeztek. A szemtanúk szerint a gondozók a közelben voltak. Hozzá kell tenni, hogy ezek a betanított elefántok nagyon szelídek, de egy hangos dudaszó is elég lehet, hogy baj történjen – mondta a Lokálnak Pataki Gábor, az Állatmentő Liga elnöke. Az elefántot egyébként egy kerületi rendezvényre is bevezették, sőt egy benzinkúton is megitatták.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása a legnépszerűbb a családvédelmi akcióterv júliusi elsején életbe lépett elemei között. A babaváró támogatást háromezren igényelték eddig, közülük 1300 pár már meg is kapta a tízmillió forintot.

  • Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    A magyar és romániai fellépők mellett izraeli, mexikói, lengyel, görög-török-brit és norvég előadók is színpadra lépnek az erdélyi Mérában augusztus első négy napján a Világzenei Csűrfesztiválon.