EUR: 325,97 Ft
CHF: 294,31 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Belföld

Elemző: Vona nem tudja, hogy mi a Jobbik, nem tudja hova helyezni magát

Szombaton 97 százalékos többséggel a Jobbik miniszterelnök-jelöltévé választották Vona Gábort a Jobbik kongresszusán, azonban a párt elnökének népszerűsége nem ennyire kiugró, ha a számok mögé nézünk. A 180 perc vendége Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője volt hétfő reggel.

 Vona Gábor pártelnököt 97 százalékos szavazati aránnyal, 296 szavazattal, titkos voksoláson választották meg; összesen 306 leadott szavazat volt, ebből kettő érvénytelen. A számok alapján tehát Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje népszerűbb mint valaha. Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője azonban lerántotta a leplet a számok mögött rejlő tényekről – írja a Híradó.hu.

“Az első és legfontosabb tény, hogy a kongresszuson összesen 388 küldöttnek kellett volna lennie, azonban csak 305-en vettek részt, és ennek a 305 embernek a 97 százaléka szavazott Vona Gáborra. Ha a tavalyi tisztújításra gondolunk, oda elmentek azok a tagok, akik idén nem voltak ott a kongresszuson, és nem szavaztak bizalmat Vona Gábornak. Tavaly tehát a küldöttek nagyjából negyede nem támogatta a Jobbik elnököt, tehát nagyon megtévesztő ez a 97 százalék” – részletezte Deák Dániel.

Az elemző hozzátette, a Nézőpont Intézet hétvégi felmérése szerint a teljes lakosságnak mindössze nyolc százaléka szeretné a Jobbik elnököt miniszterelnökként látni.


Kapcsolódó Cikkek

 • Folyamatosan csökken a munkanélküliség

  Folyamatosan csökken a munkanélküliség

  Az utóbbi hónapokban folytatódik az a tendencia, miszerint hónapról hónapra egy-egy tized százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta – közölte Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

 • Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

  Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

  Soros György mintegy 200 európai lobbiszervezete levélben fordult az Európai Néppárthoz azért, hogy megakadályozza a fideszes Hidvéghi Balázs megválasztását az egyik bizottság alelnöki posztjára, és megvétózzon más fideszes jelölteket is.

 • 1,6 milliárdos fejlesztés a mentőknél

  1,6 milliárdos fejlesztés a mentőknél

  Soha nem történt ekkora fejlesztés a mentőszolgálat történetében, miután az Országos Mentőszolgálat kormányzati forrásból 1,6 milliárd forintért vásárolhatott új eszközöket.

 • Újjászületik a Blaha Lujza tér

  Újjászületik a Blaha Lujza tér

  A tervek szerint 2021 végére újulhat meg a Blaha Lujza tér, több mint négymilliárd forintos fővárosi és kormányzati forrásból.