EUR: 325,96 Ft
CHF: 296,77 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Szolnok

Élesedik a küzdelem

Alig fejeződött be az idény a magyar vízilabdában, máris tudni lehet, hogy tovább erősödik a világ legszínvonalasabb bajnoksága. Mindenki a Szolnoki Dózsa-Közgép skalpjára hajt az új szezonban, a kupákat megtartani pedig nem lesz egyszerű.

Már csak azért sem, mert jelentősen átalakult a Bajnokok Ligája győztesének kerete, így Cseh Sándor vezetőedzőnek máris van egy feladata: újrateremteni a csapatkohéziót. Nagy érvágást jelent a gólkirály Varga Dénes és a világ egyik legjobb balkezesének, Vámos Mártonnak a távozása, akik a bombaerős keretet összerakó Ferencvároshoz igazoltak. Mellettük több klasszis került a zöld-fehérekhez, így kijelenthetjük, hogy a Szolnok–Eger–OSC trió mellé a Fradi is csatlakozott a bajnokaspiránsokhoz. A harmadik távozó a francia Ugo Crousillat, akiről a szakvezető úgy tudja, hogy hazatér a Marseille-be.


Csalódottságra ugyanakkor nincs ok, mert helyettük ugyanilyen minőségi játékosok érkeztek a Tisza partjára. Ott van például az OSC két reménysége, Bátori Bence és Zalánki Gergő, akik nemcsak a Dózsa, hanem a válogatott meghatározó játékosai is lehetnek a közeljövőben. A másik nagy riválistól, az Egertől is „rabolt” a Szolnok, Milos Cukkal tovább erősödött a klub amúgy sem gyenge szerb különítménye. Mondani sem kell, hogy ő is olimpiai, világ- és Európa-bajnoknak vallhatja magát a szerb nemzeti csapattal.

Milos Cukkal (fehér sapkában) tovább erősödött a szerb vonal (Fotó: MTI/Komka Péter)

Kiválóak helyére kiválóak jönnek, a cél pedig a címvédés – mondta Cseh Sándor, és biztosak lehetünk benne, hogy nem a levegőbe beszél.

Kapcsolódó Cikkek