2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Tatabánya

Elfogadták a kihívást

Több mint negyedszázada népszerű Magyarországon is a Kihívás Napja, amelynek tatabányai szervezője a Vértes Agórája. Május 31-én másfél ezer ember mozgott, sportolt együtt a városban.

– Szerencsére azt mondhatjuk, hogy nagyon sokan jöttek el a programra – mondta el Heczmann Evelin, a Kihívás Napja tatabányai eseményének egyik szervezője, a Vértes Agórája munkatársa. – Ugyan már az előzetes jelentkezések száma is magas volt, de úgy tűnik, még azt is meghaladta a részvétel. Több mint 1300-an sportoltak együtt.


A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást aznap este kilenc óráig legalább 15 percen keresztül.

A Kihívás Napja hamar meghonosodott Európa-szerte és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. Hazánkban eddig összesen 1596 település vett részt a vetélkedésben. A falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több mint hárommillió negyedórás testmozgást végeztek. A program célja, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz – ezért támogatják sportkiválóságaink is személyes részvételükkel az eseményt. Városunkba ezúttal Csernoviczki Csaba mesteredző látogatott ki személyesen az óvárosi sporttelepre, és örömmel vette tudomásul, hogy a cselgáncs az egyik legnépszerűbb állomás.


– Sok ügyes gyereket láttam már ma a szőnyegen – tudtuk meg az Ippon SE vezetőedzőjétől. – Fontos, hogy az apróságok mellett a szülőket is a cselgáncs mellé állítsuk, hiszen nekik kell lehozniuk a gyermeküket az edzőterembe, ha valamilyen sportágban tehetséges.

A Kihívás Napján mindenki találhatott az alkatának, illetve az ízlésének megfelelő mozgásformát.

Kapcsolódó Cikkek