EUR: 325,48 Ft
CHF: 294,18 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Külföld

Elhunyt a világhírű Krone Cirkusz igazgatója

Elhunyt nyolcvanéves korában Christel Sembach-Krone, a világhírű Krone Cirkusz igazgatója, a cirkuszművészet kiemelkedő alakja.

A németországi intézmény tájékoztatása szerint az asszonyt rövid, súlyos betegség után kedden érte a halál Münchenben. Több mint két évtizedig állt Európa legnagyobb cirkuszának élén. Feladatait örökbefogadott lánya, Jana Mandana Lacey-Krone veszi át, ő lesz a család ötödig generációja az intézmény élén.


Christel Sembach-Krone tízévesen lovasként debütált a manézsban.

“Egy pillanatig sem voltak kételyeim afelől, hogy a cirkusszal akarok foglalkozni” – mondta egy interjúban. Később is azt hangoztatta, hogy a cirkusz az élete. Igazgatói munkája mellett állatidomárként és menedzserként is dolgozott. Lovasszámaival 1956 és 2006 között lépett fel, produkcióiban szerepeltek elefántok vagy épp zsiráfok is.

A Krone Cirkusz világhírét nagyapja, Carl alapozta meg több mint száz éve Paschával, az oroszlánnal, azzal a számmal, amelyben a ragadozó békésen és büszkén ült egy ló hátán. Carl Krone nemcsak bemutatni, idomítani is akarta az állatokat, az érdeklődés óriási volt.

Manapság a cirkuszokat heves bírálatok érik az állatvédők részéről, a Krone Cirkusz látogatottságán azonban ez nem érezhető, évente több mint másfél millióan nézik meg műsoraikat a müncheni főpályaudvar közelében lévő épületükben.

“A cirkusz állatok nélkül nem cirkusz, hanem vándorszínház vagy varieté. Jó cirkusz mindaddig lesz, míg csillagok vannak az égen” – hangoztatta pár éve Christel Sembach-Krone.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tele volt drogokkal a magyarokat letaroló BMW-s szervezete

    Tele volt drogokkal a magyarokat letaroló BMW-s szervezete

    Többféle kábítószert is fogyasztott a baleset előtt az a sofőr, aki múlt csütörtökön lassítás nélkül belehajtott egy magyar rendszámú autóba Horvátországban, az A4-es autópálya Sveta Helena-i fizetőkapujánál, és súlyos sérüléseket okozott a magyar származású családnak – közölte a Jutarnji List című zágrábi napilap az internetes oldalán kedden.

  • Von der Leyen: Többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentéséért

    Von der Leyen: Többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentéséért

    Az Európai Unióban többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében, küzdeni kell a szervezett bűnözői csoportok által működtetett embercsempészet ellen, védeni kell a menedékjogot, és támogatni kell a menekülteket például humanitárius folyosók kiépítésével – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöki posztjának várományosa, jelenlegi német védelmi miniszter Strasbourgban kedden.