EUR: 325,73 Ft
CHF: 295,86 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Belföld

Elindult a Wizz Air első járata Asztanába

Elindult a Wizz Air diszkont légitársaság első járata Budapestről Kazahsztán fővárosába, Asztanába csütörtökön.

A járat indulása előtt tartott budapesti sajtótájékoztatón Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, hosszú idő után indul újra a közvetlen légiforgalom Magyarország és Kazahsztán között, a járat megnyitását hosszú előkészítő munka előzte meg, Magyarországnak szüksége van erre a kapcsolatra.


A miniszter beszélt arról is, hogy a csütörtökön megnyíló Asztanai Világkiállításon Magyarország is képviselteti magát, a 112 ország részvételével a megújuló energiákat középpontba helyező kiállításra a szervezők 6 millió látogatót várnak.

A magyar standon az elmúlt években kifejlesztett újdonságokat mutatják be, ezek közül Varga Mihály kiemelte a napelemes térburkolatokkal foglalkozó magyar startupot, a terméket egy külön pavilonban is bemutatják majd. Emellett a környezetbarát víztisztítással és geotermikus energia felhasználásával kapcsolatban is mutatnak be termékeket.

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság jelentős részét teszi ki a külkereskedelem, ahhoz, hogy ez így is maradjon, új partnerekre van szükség.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, nagyon fontos város vált elérhetővé a járat megnyitásával, amely a kapcsolatok szorosabbra fűzésében segíthet. Megjegyezte, hogy a ma 8-9 órás út a közvetlen járat megnyitásával 5 óra alá csökken.

Megemlítette azt is, hogy a budapesti repülőtéren az Európa átlagnál kétszer olyan gyorsan, 10 százalékot meghaladó ütemben nő az utasforgalom, év végére minden eddiginél magasabbra, 12 millió fölé nőhet az éves utasszám.

Kapcsolódó Cikkek