EUR: 324,87 Ft
CHF: 294,84 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Miskolc

Elismerő címet kapott a Középkori Forgatag

Az Európai Fesztiválszövetség célja, hogy a kiemelkedők közül is a legkiemelkedőbbeket díjazza. 2017-ben 39 ország 715 fesztiválja nyerte el az EFFE Label minősítést, köztük a miskolci Középkori Forgatag.

A minősített európai fesztiválok részt vesznek a központi kommunikációban, valamint az EFFE kiadványában egy teljes fejezetet kapnak a fesztiváljuk bemutatására. A minősítési program pozicionálni kívánja a fesztiválokat az európai kultúrában, kiemelve legfontosabb értékeiket és sajátosságaikat. Emellett segítségnyújtás, egyfajta előszűrés az európai fesztiválturizmus számára, ami alapján könnyebben választhatja ki úti célját a potenciális fesztivállátogató.


XVIII. Középkori Forgatagot június 29 és 30 között rendezik meg a Diósgőri várban – fotó: Lokál

 

Az EFFE-minősítésekre hazánkban a Magyar Fesztivál Szövetség tesz javaslatot a nemzetközi zsűrinek. Izgalmas múltidézés várható a XVIII. Középkori Forgatagon is, június 29–30-án. A szervezők nagyszabású, látványos programot ígérnek, még különlegesebbet, mint az előző évi volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere.