2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Nagykanizsa

Elkapták az orvhalászt

Rapsic bukott le a Kis-Balatonnál. A 48 éves balatonmagyaródi férfi természetvédelmi területen halászott, ami amellett, hogy nem túl sportszerű, tilos is.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított május 14-én az esti órákban helyezte ki hálóját, majd másnap reggel visszatért és egy zsákba tette a fennakadt halakat. Pechjére a halászati őrök tetten érték, a riasztott zalakarosi rendőrök pedig elkapták az orvhalászt, akinél öt darab, három és öt kilogramm közötti nyurgapontyot és három dévérkeszeget találtak. A férfi ellen a Nagykanizsai Rendőrkapitányság indított nyomozást.


A rapsicnál talált zsákmány. A pontyokból és keszegekből egészen biztosan nem lett sült hal (Fotó: ZMRFK)

Az eset kapcsán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy a Kis-Balaton fokozottan védett természetvédelmi terület, így ott mindenféle halászati tevékenység tilos. Horgászni is csak engedéllyel, a meghatározott helyeken és időben lehetséges.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.