EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Nagykanizsa

Elkapták az orvhalászt

Rapsic bukott le a Kis-Balatonnál. A 48 éves balatonmagyaródi férfi természetvédelmi területen halászott, ami amellett, hogy nem túl sportszerű, tilos is.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított május 14-én az esti órákban helyezte ki hálóját, majd másnap reggel visszatért és egy zsákba tette a fennakadt halakat. Pechjére a halászati őrök tetten érték, a riasztott zalakarosi rendőrök pedig elkapták az orvhalászt, akinél öt darab, három és öt kilogramm közötti nyurgapontyot és három dévérkeszeget találtak. A férfi ellen a Nagykanizsai Rendőrkapitányság indított nyomozást.


A rapsicnál talált zsákmány. A pontyokból és keszegekből egészen biztosan nem lett sült hal (Fotó: ZMRFK)

Az eset kapcsán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy a Kis-Balaton fokozottan védett természetvédelmi terület, így ott mindenféle halászati tevékenység tilos. Horgászni is csak engedéllyel, a meghatározott helyeken és időben lehetséges.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.