EUR: 325,97 Ft
CHF: 294,31 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Miskolc

Elkezdődött az operafesztivál

Látványos nyitóparádéval vette kezdetét a Bartók Plusz 2017 Operafesztivál Miskolcon. A rendezvénysorozat programjában június 16. és 25. között Kodály-művek, kórustalálkozó és ősbemutatók is szerepelnek, számos világsztárral, színpompás kísérőprogramokkal.

Az idei fesztivál fókuszában Kodály-művek, kórustalálkozók és ősbemutatók szerepelnek, ugyanakkor a szervezők az operaműfaj sokszínűségét szeretnék felvillantani. A kínálatban ezért opera, operamusical, ragtime-opera, daljáték és musicaloperett is található.


Látványos felvonulással kezdődött idén is az operafesztivál – fotó: Facebook / Lokál

A nyitóhangversenyen Kodály Zoltán Budavári Te Deum és Psalmus Hungaricus című műve, valamint ősbemutatóként Fekete Gyula Csellóverseny című zenekari kompozíciója hangzott el. Kodály Zoltán zenepedagógiája előtt tisztelegve rendezik meg a Kodály Kórustalálkozót és a nemzetközi Europa Cantat kórustalálkozót június 24–25-én. Az ősbemutatók között Gyöngyösi Levente A Mester és Margarita, Ittzés Tamás Lutherek, valamint Mátyássy Szabolcs Scaevola című műve szerepelt.

Az Operafesztivál június 25-ig várja a komolyzene rajongóit – fotó: Facebook / Lokál

Hangversenyt adott az I Musici di Roma, a Russian Chamber Philharmonic, és színpadra állt a berlini operaélet sztárja, Nora Friedrichs. Rost Andrea Mátyássy Szabolcs operájában, a Scaevolában szerepelt, amellyel a zeneszerző tavaly elnyerte A jövő kulcsa elnevezésű miskolci operaíró-versenyt. Az operajátszás európai útjait bemutató, Magyarországon máshol nem látható német, olasz és spanyol vendégelőadások mellett a világ legnagyobb gramofongyűjteménye is Miskolcra érkezett.

A világ legnagyobb gramofongyűjteménye érkezett Miskolcra- fotó: Facebook / Lokál

A vendégjátékok sorát színesíti Szaegusza Sigeaki Ifjabb Butterfly című operája és Leonard Bernstein Candide című musical-operettje.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.