2019. június 20., csütörtök
Rafael

Külföld

Ellopták a szalézi rend alapítójának ereklyéjét

Ellopták Don Bosco Szent Jánosnak, a szalézi rend alapítójának ereklyéjét az észak-olaszországi Colle Don Bosco székesegyházából.

A szalézi rend alapítójának agyát tartalmazó urnát a Piemont tartományban lévő település bazilikájának oltára mögött őrizték – közölte az olasz rendőrség szombaton, hozzátéve, hogy megkezdték az egész térség átkutatását.

Don Bosco pap 1859-ben alapította a ma már nevét viselő szalézi rendet az elhagyott és szegény ifjak nevelésére. A kongregáció jelenleg a római katolikus egyház második legnagyobb szerzetes rendje mintegy 15 300 taggal. Don Boscót 1934-ben szentté avatta a katolikus egyház.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Állati hűsítő

  A nap képe: Állati hűsítő

  Arizonában az Out Of Africa vadaspark lakóinak minden szinte minden nap játék és mókázás. A nyár beköszöntével a gondozók biztosítanak egy tágas, hűsítő medencét a tigrisek számára, hogy azok kedvükre ugrálhassanak, hűsölhessenek a már-már kibírhatatlan kánikulában.

 • Négyévesen lopta el dédpapája kocsiját

  Négyévesen lopta el dédpapája kocsiját

  Kijelenthetjük, hogy a négy éves Sebastian Swenson mindent megtett, hogy egy kis édességhez jusson. A minnesotai kisfiú ugyanis elkötötte dédpapája kocsiját, hogy egy közeli benzinkútra hajtson a délutáni csúcsforgalomban némi nassolni valóért.

 • Donald Trump újra elnök lenne

  Donald Trump újra elnök lenne

  Donald Trump a 2020-as elnökválasztáson újra indul az elnökségért – ezt maga az amerikai elnök jelentette be kedden este a floridai Orlandóban, ahol több tízezres nagygyűlésen kezdte meg újraválasztási kampányát.