EUR: 336,69 Ft
CHF: 314,56 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Belföld

Eloltották a Péterfy Sándor utcai tüzet

Nyolc lakás vált használhatatlanná annak a tűznek a következtében, amely a VII. kerületi Péterfy Sándor utca és Hernád utca kereszteződésében álló társasház negyedik emeleti lakásában keletkezett szerdán – közölte a katasztrófavédelem és az erzsébetvárosi önkormányzat az MTI-vel.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása szerint a 100 négyzetméteres lakás teljesen kiégett. A lakásból átterjedt a tűz a tetőtérbe is, ennek következtében a tetőszerkezet 400 négyzetméteren károsodott. A lángok megfékezésében 44 tűzoltó vett részt tizenöt járművel.


A tűzoltók húsz embert kísértek ki az épületből. Két felnőtt és két gyermek sérült meg a tűzben, őket füstmérgezés gyanújával kórházba vitték – közölte a szóvivő.

A VII. kerületi önkormányzat szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a Péterfy Sándor utca 40. szám alatti épületben keletkezett a tűz miatt nyolc lakás – négy a harmadik emeleten és négy a negyedik emeleten – vált lakhatatlanná.

Az önkormányzat az érintett lakóknak felajánlotta, hogy ideiglenes elszállásolja őket a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Csengery utcai diákotthonában.

Az MTI kérdésére elmondták, ketten éltek a lehetőséggel, további 14 ember saját maga oldotta meg elhelyezését.

Kapcsolódó Cikkek