EUR: 325,98 Ft
CHF: 296,72 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Külföld

Először vezette nő a brit királyi testőrséget Londonban

A történelemben először vezette nő a brit királyi testőrséget: Megan Couto kanadai százados hétfőn vezényelte a londoni Buckingham-palota előtti őrségváltást.

A 24 éves Couto százados kanadai egysége a Patrícia hercegnő kanadai könnyűgyalogsági ezred második zászlóaljának a része, és Kanada megalakulásának 150. évfordulója alkalmából tartózkodik Nagy-Britanniában. Az Egyesült Királyság mellett a 91 éves II. Erzsébet még 15 ország, köztük Kanada államfője.


“Egy kis egészséges stresszt érzek, de nem vagyok ideges. Csupán arra kell összpontosítanom, hogy a helyes parancsokat adjam ki” – mondta Couto a Reuters brit hírügynökség tudósítójának, mielőtt elindultak volna a közeli barakkokból a Buckingham-palotához az őrségváltásra.

A palota őrzését a királyi testőrség egységei látják el, amelyek 1660 óta védik az uralkodót és a királyi palotákat. A Buckingham-palotánál 1837 óta teljesítenek szolgálatot, amikor Viktória királynő beköltözött a palotába.

“Hetekig próbáltuk. Ez valóban nagy megtiszteltetés számunkra” – tette hozzá Cuoto, akinek megbízatása 24 órára szólt.

A brit hadseregben múlt év júliusáig nőket nem vethettek be harcokba, ami azt is jelentette, hogy nő soha nem vezethette a királyi testőrséget sem.

Kapcsolódó Cikkek