EUR: 352,54 Ft
CHF: 331,03 Ft
2020. július 02., csütörtök
Ottó

Külföld

Elsüllyedt egy turistahajó, többen meghaltak és sokan eltűntek

Elsüllyedt egy turistákat szállító hajó, fedélzetén több mint 170 utassal vasárnap Kolumbia északnyugati részén, egy Medellíntől nem messze lévő tavon, a balesetben kilenc ember halt meg, 28-an pedig eltűntek – közölték a dél-amerikai ország hatóságai.

A kolumbiai légierő a Twitter-fiókjában jelentette be, hogy helikoptert küldött a szerencsétlenség helyszínére, a kedvelt turistacélpontnak számító Guatapei víztározóhoz, a mintegy 70 kilométerre lévő Medellín város polgármestere, Federico Gutierrez pedig arról számolt be, hogy mentőket és búvárokat vezényeltek a helyszínre.


A közösségi média felületeire feltett videofelvételeken a süllyedőben lévő négyszintes El Almirante nevű sétahajó látszott, közelében az utasok mentésére érkező több tucat más vízi járművel, csónakokkal és jet skykkel. A türkizkék és sárga színekre festett El Almirante ide-oda billegett, miközben az utasok közül sokan lemásztak a hajó negyedik szintjéről.

A katasztrófaelhárítási hatóság vezetője szerint 99 embert sikerült kimenteni, további mintegy negyven saját erejükből jutottak ki a partra.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a balesetet, de túlélők szerint a hajó túlterheltnek tűnt. Egy szemtanú szerint a hajó alig négy perc alatt teljesen elmerült a víztározóban.

A tó által körülölelt El Penol nevű sziklatömb népszerű kirándulóhely, s a hosszú hétvégéjüket töltő kolumbiaiak miatt vasárnap különösen zsúfolt volt a környék.

Kapcsolódó Cikkek