EUR: 325,50 Ft
CHF: 294,05 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Külföld

Eltitkolnák Soros önleleplező interjúját – Videó!

Bár elsőre úgy tűnt, az amerikai CBS televíziótársaság hajlandó lesz eladni az Echo Tv-nek egy Soros Györggyel készült interjú sugárzási jogát, az amerikai csatorna meggondolta magát. Az 1998-ban felvett interjúban Soros elmondta, hogy nincs bűntudata azért, mert egy zsidók vagyonának elkobzásáért felelős cégnél dolgozott.

A Magyar Idők számolt be róla először, hogy a CBS amerikai televíziótársaság belső okokra hivatkozva nem hajlandó eladni egy birtokukban lévő Soros György-interjú sugárzási jogát az Echo Tv-nek. A magyar fél közel tízmillió forintot is hajlandó lett volna kifizetni a négyperces anyagért, amely a televízió egy készülő programjához kellett volna. A belső okokra való hivatkozás már csak azért is nevetséges, mert a szóban forgó interjúrészletet bárki szabadon megtekintheti a YouTube-on.


Az interjú azért számít egyedülállónak, mert a magyar származású tőzsdespekuláns olyan dolgokat állít saját magáról, amelyek nem feltétlenül egyeztethetők össze a jótékonykodással.

A CBS riportere, Steve Kroft arról kérdezte Sorost, hogy hogyan tudja összehangolni a kíméletlen spekulánst a filantróp oldalával, a profitot hajszoló és a társadalmi következményekkel nem törődő üzletembert a jótékonykodásra összpontosító énjével. Erre az a válasz érkezett, hogy a két személyiség nagyon jól elfér egymás mellett, illetve elmondja, hogy egyszer amorális emberként cselekszik, egyszer pedig morális lényként.


Az interjú másik érdekes része, amikor a milliárdos a második világháború történéseire emlékezik vissza. Zsidó származása miatt Soros és családja is ki volt téve az üldöztetéseknek. Ezért apja, Soros Tivadar ügyvéd 1944-ben, a német megszállás alatt fiának kereszténységet igazoló hamis iratokat szerzett. A fiatal Sorost egy olyan hivatalnok fogadta keresztfiául, aki zsidók vagyonát elkobzó végrehajtóként tevékenykedett, mi több, maga is jelen volt ilyen akcióknál.

A riporter szerint az elnyomó hatalom oldaláról végignézni más zsidók meghurcoltatását sok embert pszichológiai kezelésre küldene. Soros erre azt felelte, hogy ezt egyáltalán nem traumaként élte meg.

– Nem éreztem bűntudatot. Természetesen én is állhattam volna a másik oldalon, de egyáltalán nem éreztem azt, hogy nem kellene ott lennem. Ha én nem csináltam volna, akkor valaki más megtette volna. Én csak egy szemlélő voltam – fogalmazott mosolyogva Soros.

Amikor Kroft azt kérdezte tőle, hogy hisz-e Istenben, a spekuláns határozott nemmel válaszolt.

 További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Tele volt drogokkal a magyarokat letaroló BMW-s szervezete

    Tele volt drogokkal a magyarokat letaroló BMW-s szervezete

    Többféle kábítószert is fogyasztott a baleset előtt az a sofőr, aki múlt csütörtökön lassítás nélkül belehajtott egy magyar rendszámú autóba Horvátországban, az A4-es autópálya Sveta Helena-i fizetőkapujánál, és súlyos sérüléseket okozott a magyar származású családnak – közölte a Jutarnji List című zágrábi napilap az internetes oldalán kedden.

  • Von der Leyen: Többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentéséért

    Von der Leyen: Többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentéséért

    Az Európai Unióban többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében, küzdeni kell a szervezett bűnözői csoportok által működtetett embercsempészet ellen, védeni kell a menedékjogot, és támogatni kell a menekülteket például humanitárius folyosók kiépítésével – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöki posztjának várományosa, jelenlegi német védelmi miniszter Strasbourgban kedden.