2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Belföld

Embercsempészeket fogtak az 55-ös úton

Négy embercsempészt fogtak el a rendőrök az 55-ös úton Mórahalom közelében kedden hajnalban, néhány órával később egy pakisztáni férfi kamionban megbújva próbált a határon átjutni Röszkénél – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, a járőrök hajnali fél 4 körül, az 55-ös számú főút 18-as kilométerszelvényében két magyar gépkocsit tartóztattak fel. Az személyautókban két-két magyar férfi, valamint az egyik járműben három, a másikban öt, magát pakisztáni állampolgárnak valló utas ült, akik illegálisan léptek Magyarország területére.


A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az országba illegálisan érkező férfiakat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – tudatta a százados.

A négy magyar állampolgárt őrizetbe vették, ellenül embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indult eljárás.

Néhány órával később egy pakisztáni férfi egy kamionban megbújva próbált a határon átjutni. A röszkei autópálya-határátkelőhelyen a belépő járműveket ellenőrző rendőrök megtalálták, és visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – közölte a szóvivő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Térfigyelő kamera alatt drogoztak

  Térfigyelő kamera alatt drogoztak

  A bátorságát csak a lúzersége múlta felül annak a két férfinak, aki pont egy térfigyelő kamera alatt döntött úgy, hogy a kocsiban elfogyaszt egy kis kábítószert.

 • Folyamatosan csökken a munkanélküliség

  Folyamatosan csökken a munkanélküliség

  Az utóbbi hónapokban folytatódik az a tendencia, miszerint hónapról hónapra egy-egy tized százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta – közölte Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.

 • Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

  Sorosék Brüsszelben támadják a Fideszt

  Soros György mintegy 200 európai lobbiszervezete levélben fordult az Európai Néppárthoz azért, hogy megakadályozza a fideszes Hidvéghi Balázs megválasztását az egyik bizottság alelnöki posztjára, és megvétózzon más fideszes jelölteket is.