2020. július 02., csütörtök
Ottó

Külföld

Emberi jogok miatt maradhattak Nagy Britanniában a terroristák

A lakosság felháborodott, miután egy jelentésből kiderült, emberi jogok miatt maradhatott közel negyven terrorista a briteknél.

A brit belügyminisztérium által kiadott jelentés szerint több mint negyven olyan terroristának tagadták meg a kiutasítását, akik nem is Nagy-Britanniában születtek. A lakosság nagy része felháborítónak tartja, hogy azért nem deportálták a bizonyíthatóan valamely terrorszervezethez köthető személyeket, mert azokat anyaországukban akár bántalmazhatnák is – írja a 888.hu.


Bármilyen hihetetlen Nagy-Britanniában maradhatott Siraj Yassin Abdullah Ali is, akit azért nem toloncoltak vissza a hazájába, mert fennállt annak a veszélye, hogy a terroristát szülőföldjén megkínoznák. A férfi korábban azért ült börtönben, mert egy robbantásos merénylet végrehajtásában segédkezett a fővárosban több mint tíz éve. Szerencsére egy hiba megakadályozta, hogy a bomba felrobbanjon.

A britek nem adták ki többek között azt a Fowzi Nejadot sem, akinek aktív szerepe volt az 1980-as londoni iráni nagykövetség elleni ostromban is, ahol összesen heten haltak meg. A Daily Mail szerint ő volt az egyetlen terrorista, akivel nem végeztek a terrorelhárítók a 37 évvel ezelőtti támadás során. Úgy tudni, a férfi túsznak álcázva jutott ki az épületből, azonban később beazonosították és kiderült róla, hogy ő is a merénylők egyike volt. Végül 2005-ben helyezték feltételesen szabadlábra, azóta is Londonban él – olvasható a 888.hu cikkében.

Kapcsolódó Cikkek