2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Sport

Erdei Zsolt: Aktívabban, dinamikusabban szeretnénk részt venni az európai ökölvívó életben

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség  április elsején megválasztott elnöke, Erdei Zsolt hivatalos tárgyalásokat folytatott Franco Falcinelli úrral, az Európai Ökölvívó Konföderáció (EUBC) elnökével, aki egyben a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) alelnöke is. Erdei Zsolt hivatalos látogatást tett az Olasz Ökölvívó Szövetség központjában is, Rómában.

Együtt a két sportvezető

 
Erdei Zsolt első diplomáciai lépése fontos mérföldkő volt a megújult Magyar Ökölvívó Szakszövetség kapcsolatépítő stratégiája szempontjából, és remek bokszmúltja kiváló alapot jelentett a tárgyalásokhoz. Franco Falcinelli úr, az Európai Konföderáció elnöke Rómában személyesen fogadta Erdei Zsoltot, és elsőként az Olasz Ökölvívó Szövetség elnökével, Ottavio Lai úrral került sor egy megbeszélésre.
 
– Falcinelli Úr nagyon pozitívan állt a megkeresésünkhöz, igyekezett időt biztosítani nekünk még az Európa-bajnokság előtt, hogy a legfontosabb jövőbeli terveket átbeszélhessük egy hivatalos, de mégis baráti találkozó keretében. Szakmai alapú beszélgetéseket folytattunk, kihangsúlyoztam, hogy Magyarország aktívabban, dinamikusabban szeretne részt venni az európai ökölvívó életben. A találkozó mindkét fél számára rendkívül sikeres volt, és lefektettük az új alapokat – mondta el Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség  elnöke a tárgyalásokat követően.
 
A legfontosabb tárgyalásokra baráti hangulatban került sor az Európai Ökölvívó Konföderáció központjában, Umbria régióban, a történelmi Assisi városában. Erdei Zsolt kiemelte, hogy a magyar ökölvívás minden területen szeretne előrelépni, és aktívabb részt vállalni az európai ökölvívóéletben. Magyarország minden európai versenyen nagy delegációval szerepel 2017-ben.
 
Falcinelli úr üdvözölte a magyarországi változásokat, az új stratégiai terveket, az új szereplőket a magyar bokszéletben, és hazánkat fontosnak nevezte az európai ökölvívó társadalomban. Az EUBC céljai között szerepel a világban betöltött fontos szerepének megőrzése, és ebben számít Magyarország támogatására és aktív részvételére is. A tárgyalásokon részt vett Alexandr Egorov úr is, az Európai Ökölvívó Konföderáció technikai igazgatója is, aki kiemelte Magyarország remek bokszhagyományait.
 
Erdei Zsolt számos témát felvetett a tárgyalásokon, az egyik legjelentősebb probléma diplomáciai szinten, az ITO, azaz Magyarországnak nincs jelenleg aktív nemzetközi technikai delegáltja. Erre a felvetésre az EUBC elnöke pozitívan reagált, és maga Falcinelli úr is szeretné, ha Magyarország képviseltetné magát a versenyeken technikai delegáltakkal. Hazánk számára sarkalatos kérdés a versenyrendezés, amelyben már idén is próbáltunk előrelépni. A Bocskai tornát követően a Bornemissza emlékverseny és a Wild Cats in the Ring női torna is egyre több nemzetet vonz, de hazánk már jelezte az EUBC felé, hogy 2018-ben pályázatot nyújt be egy korosztályos Európa-bajnokság megrendezésére.
 
Magyarország a képzésekben is fokozottabb szerepet kíván vállalni a jövőben, ez érinti a bírókat és az edzőket egyaránt, hogy több 1-, illetve 2-csillagos minősítésű szakember legyen hazánkban. Falcinelli úr nyitott volt arra a felvetésre is, hogy hazánk új tagokkal rendelkezzen az EUBC szakmai bizottságaiban.
 
Címkék

Kapcsolódó Cikkek