2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Egyéb Érd

Érdi úszóérmek a Duna Arénában

A júliusi, budapesti világbajnokság előtt az utolsó lehetőség volt az indulási jog megszerzésére a Duna Arénában rendezett Budapest Bajnokság. Az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. versenyzői – a swimmingerd.hu beszámolója alapján – összesen hét érmet szereztek.

A világbajnokság helyszínén, a Duna Arénában tehát még meg lehetett szerezni az indulási jogot, ám Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya már korábban megnevezte a keretet. Így aztán csak azok a helyek voltak kiadók, ahol még nem tudták megúszni az A szintet, vagy volt még kvóta. Mint ismert, a debreceni felnőtt-ob-n az érdi Milák Kristóf 100 pillangón győzött, így ő már ezzel kvalifikálta magát a felnőtt-világbajnokságra.


Kovács Benedek második lett 50 és 100 háton

A verseny második napján Kovács Benedek második lett 50 háton, míg 100 gyorson Joó Sára győzött.

Lehet, hogy Joó Sára is helyet kap a világbajnokságon a válogatottban

200 méteres pillangón Milák Kristóf is indult, sőt második lett Cseh László mögött. 200 vegyesen Joó Sára nyert, aki eddig inkább a rövid számokban volt eredményes: jobbára az ötvenes távokon és 100 gyorson szokott indulni. Kovács Benedek hozta a szokásost, Balog Gábort ezúttal sem tudta megszorongatni, és másodikként ért célba 100 háton.


Kovács Benedek két hátúszó számban lett ezüstérmes Fotók: swimmingerd.hu

Némi bizonytalanság a női 50 méteres hátúszásnál van, ugyanis itt Joó Sárának van egy „fél kvótája”, amelyről majd Hosszú Katinka dönt. Ha a világklasszis nem vállalja a számot – és ez csak a nevezési határidő beadása előtti napokban, július elején derül ki –, akkor Joó Sára lesz a résztvevő. Legfeljebb az kérdéses még, hogy az egri Burián Katalin tud-e javítani, esetleg jobb eredményt ér-e el, mint Joó, de a szeptemberben az FTC-ből Érdre igazoló Joó Sára több mint két tizeddel verte Buriánt, így ha Hosszú nem indul 50 háton, akkor az érdiek közül Milák Kristóf mellett Joó Sára is ott lehet a budapesti világbajnokságon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Látványos lesz a XX. Középkori Forgatag

  Július utolsó hétvégéjén a Minősített Európai Fesztivál címmel kitüntetett, nemzetközivé nőtt Középkori Forgatagon ismét benépesül a vár és a szomszédságában található hatalmas aréna, a Lovagi Tornák Tere.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.