2017. november 27., hétfő
Virgil

Egyéb Érd

Érdi úszóérmek a Duna Arénában

A júliusi, budapesti világbajnokság előtt az utolsó lehetőség volt az indulási jog megszerzésére a Duna Arénában rendezett Budapest Bajnokság. Az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. versenyzői – a swimmingerd.hu beszámolója alapján – összesen hét érmet szereztek.

A világbajnokság helyszínén, a Duna Arénában tehát még meg lehetett szerezni az indulási jogot, ám Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya már korábban megnevezte a keretet. Így aztán csak azok a helyek voltak kiadók, ahol még nem tudták megúszni az A szintet, vagy volt még kvóta. Mint ismert, a debreceni felnőtt-ob-n az érdi Milák Kristóf 100 pillangón győzött, így ő már ezzel kvalifikálta magát a felnőtt-világbajnokságra.


Kovács Benedek második lett 50 és 100 háton

A verseny második napján Kovács Benedek második lett 50 háton, míg 100 gyorson Joó Sára győzött.

Lehet, hogy Joó Sára is helyet kap a világbajnokságon a válogatottban

200 méteres pillangón Milák Kristóf is indult, sőt második lett Cseh László mögött. 200 vegyesen Joó Sára nyert, aki eddig inkább a rövid számokban volt eredményes: jobbára az ötvenes távokon és 100 gyorson szokott indulni. Kovács Benedek hozta a szokásost, Balog Gábort ezúttal sem tudta megszorongatni, és másodikként ért célba 100 háton.


Kovács Benedek két hátúszó számban lett ezüstérmes Fotók: swimmingerd.hu

Némi bizonytalanság a női 50 méteres hátúszásnál van, ugyanis itt Joó Sárának van egy „fél kvótája”, amelyről majd Hosszú Katinka dönt. Ha a világklasszis nem vállalja a számot – és ez csak a nevezési határidő beadása előtti napokban, július elején derül ki –, akkor Joó Sára lesz a résztvevő. Legfeljebb az kérdéses még, hogy az egri Burián Katalin tud-e javítani, esetleg jobb eredményt ér-e el, mint Joó, de a szeptemberben az FTC-ből Érdre igazoló Joó Sára több mint két tizeddel verte Buriánt, így ha Hosszú nem indul 50 háton, akkor az érdiek közül Milák Kristóf mellett Joó Sára is ott lehet a budapesti világbajnokságon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.