EUR: 310,27 Ft
CHF: 258,68 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb Érd

Érdi úszóérmek a Duna Arénában

A júliusi, budapesti világbajnokság előtt az utolsó lehetőség volt az indulási jog megszerzésére a Duna Arénában rendezett Budapest Bajnokság. Az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. versenyzői – a swimmingerd.hu beszámolója alapján – összesen hét érmet szereztek.

A világbajnokság helyszínén, a Duna Arénában tehát még meg lehetett szerezni az indulási jogot, ám Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya már korábban megnevezte a keretet. Így aztán csak azok a helyek voltak kiadók, ahol még nem tudták megúszni az A szintet, vagy volt még kvóta. Mint ismert, a debreceni felnőtt-ob-n az érdi Milák Kristóf 100 pillangón győzött, így ő már ezzel kvalifikálta magát a felnőtt-világbajnokságra.


Kovács Benedek második lett 50 és 100 háton

A verseny második napján Kovács Benedek második lett 50 háton, míg 100 gyorson Joó Sára győzött.

Lehet, hogy Joó Sára is helyet kap a világbajnokságon a válogatottban

200 méteres pillangón Milák Kristóf is indult, sőt második lett Cseh László mögött. 200 vegyesen Joó Sára nyert, aki eddig inkább a rövid számokban volt eredményes: jobbára az ötvenes távokon és 100 gyorson szokott indulni. Kovács Benedek hozta a szokásost, Balog Gábort ezúttal sem tudta megszorongatni, és másodikként ért célba 100 háton.


Kovács Benedek két hátúszó számban lett ezüstérmes Fotók: swimmingerd.hu

Némi bizonytalanság a női 50 méteres hátúszásnál van, ugyanis itt Joó Sárának van egy „fél kvótája”, amelyről majd Hosszú Katinka dönt. Ha a világklasszis nem vállalja a számot – és ez csak a nevezési határidő beadása előtti napokban, július elején derül ki –, akkor Joó Sára lesz a résztvevő. Legfeljebb az kérdéses még, hogy az egri Burián Katalin tud-e javítani, esetleg jobb eredményt ér-e el, mint Joó, de a szeptemberben az FTC-ből Érdre igazoló Joó Sára több mint két tizeddel verte Buriánt, így ha Hosszú nem indul 50 háton, akkor az érdiek közül Milák Kristóf mellett Joó Sára is ott lehet a budapesti világbajnokságon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.