EUR: 323,34 Ft
CHF: 288,69 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Békéscsaba

Erősödnek a kínai kapcsolatok

Ismét külföldi vendégeket fogadott Szarvas Péter polgármester: Yang Yong, a Kínai Kommunista Párt Ninghai megyei főjegyzője járt küldöttségével a napokban Békéscsabán. A ninghai csoport megnézte a város nevezetességeit, majd egy fogadáson beszéltek a város vezetőjével a lehetséges együttműködésekről.

Szarvas Péter a látogatás után elmondta, hogy egy rohamosan fejlődő terület küldöttsége érkezett most Békéscsabára. A kínai–magyar gazdasági kapcsolatok erősödőben vannak, nem is olyan régen járt magyar kormányzati delegáció Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével Kínában. A tárgyalások során leginkább gazdasági együttműködési lehetőségekről esett szó.


Erősödnek a kínai kapcsolatok

Yang Yong és Szarvas Péter fotó: Fekete Róbert

A kínai gazdaság már régóta keresi Európában, az Európai Unióban a gyártóközpontokat, kereskedelmi központokat, ezért befektetéseket is szívesen eszközölnének, ha megfelelő helyet, megfelelő környezetet találnának. Békéscsaba befektetésre alkalmas település lehet, hiszen épül az M44-es, fejlődni fog a városi repülőtér, a vasúti konténerterminál létesítése is napirenden van. Emellett a kínai nyelv oktatása is folyik már a városban. Egyre több szempont teszi hát alkalmassá a várost a kínai üzletemberek befektetéseire.

A polgármester azt is elárulta, hogy a tárgyalások a folytatódnak, és a gazdasági kapcsolatok mellett kulturális együttműködés is szóba kerülhet. Pár napon belül az önkormányzat képviseletében egy békéscsabai delegáció is utazik majd Ninghaiba dr. Ferenczi Attila vezetésével. A város vezetői bíznak abban, hogy az a látogatás is gyümölcsöző lesz.

Kapcsolódó Cikkek