2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Békéscsaba

Értékőrzés és folklór hangulat a Múzeumok Éjszakáján

A Munkácsy Mihály Múzeum is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája című programsorozathoz. A rendezvény központi témája az értékőrzés volt, ezért az intézmény munkatársai idén a népművészetre helyezték a hangsúlyt.

Az értékőrzés lett a 2017-es Múzeumok Éjszakája című programsorozat központi témája

Az idei a 15. Múzeumok Éjszakája, országszerte nagyjából 380 intézmény összesen 2100 programjával. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és a rendezvény fővédnöke a témával kapcsolatban azt emelte ki, hogy nem mindegy, mit tartunk értéknek, mivel vesszük körül magunkat életünk napjaiban. A kincs értékét mindig az ember adja: nem lehet kinccsé az, amit nem ismerünk, amit nem fogadunk a szívünkbe. Ezen az éjszakán azért nyílnak meg a múzeumok, hogy közös tudásunk és nemzeti örökségünk féltve őrzött kincseit közreadják. A Múzeumok Éjszakája megmutatja, milyen gazdagok is vagyunk: mennyi szép és jó, érdekes és nagyszerű dolog vár arra, hogy felfedezzük, megismerjük és valamiképp életünk részévé tegyük, mert valamikor része volt az életünknek.


 

A Munkácsy Múzeumban 18 órakor kezdődtek a programok, amelyek között találtak az érdeklődők fotókiállítást, népi tetoválást, kártyavetést, interaktív mesterségbemutatót, de a vállalkozó kedvű párok akár össze is házasodhattak ezen az éjszakán. Természetesen az időszaki kiállítások és az állandó tárlatok ugyanúgy megtekinthetőek voltak – ahogy az előző években megszokhatták a látogatók, a Múzeumok Éjszakája alkalmából zseblámpás tárlatvezetés mellett. Viszont a kulisszatitkokba is beleshetett, aki arra volt kíváncsi, Martyin Emília rendhagyó raktárlátogatást is vezetett.

A Munkácsy Mihály Múzeum egy valódi folklór forgatagot rendezett

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.