EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Külföld

Észak-Korea tagadja, hogy kegyetlenül bántak a meghalt amerikai fogollyal

Észak-Korea tagadja, hogy megkínozták Otto Watmbiert vagy kegyetlenül bántak volna a fiatal amerikai férfival, aki pár nappal azután halt meg a héten, hogy éber kómában szállították haza a kommunista diktatúrából – derül ki az észak-koreai állami hírügynökség pénteki jelentéséből.

Észak-Korea most először reagált hivatalosan a férfi halála óta, akit saját bevallásuk szerint humanitárius okokból engedtek szabadon. Most a diktatúra azt állítja: a hatályos törvényeknek és nemzetközi normáknak megfelelően bántak amerikai foglyukkal.


Warmbiert államellenes bűntett miatt 15 év kényszermunkára ítélték Észak-Koreában. Az volt a bűne, hogy el akart lopni egy propagandaplakátot phenjani szállodája egyik lezárt folyosójáról. Nagyjából egy évvel ezelőtt kómába esett, amit Észak-Korea azzal magyarázott, hogy a férfi botulizmust kapott, majd altatót adtak be neki. Ezt sem a család, sem az amerikai diplomáciai nem hiszi el. Az amerikai orvosok nem találták botulizmus nyomát a férfi szervezetében. A botulzimust egy baktérium által termelt méreganyag okozza.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek