2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Sport

Észak-Koreával rendezne foci-vb-t Dél-Korea!

Mun Dzse In, a Koreai Köztársaság elnöke azt javasolja, hogy az északkelet-ázsiai térség szomszédos országai – beleértve a Koreai NDK-t is – közösen pályázzanak a 2030-as labdarúgó-világbajnokság megrendezésére.

“Úgy gondolom, ha a szomszédos északkelet-ázsiai országok, köztük Dél- és Észak-Korea is a világbajnokság házigazdái lehetnének, az hozzájárulna a két Korea és a régió közötti békéhez” – mondta az államelnök Gianni Infantinónak, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökének hétfőn Szöulban.


A svájci sportvezető közölte, tolmácsolni fogja Mun szándékát Hszi Csin-ping kínai elnöknek, akivel szintén ezen a héten tárgyal.

Mun Dzse In kormánya az egy hónappal ezelőtti hivatalba lépése óta törekszik a rendkívül feszült viszony javítására az északiakkal. A jövő évi pjongcsangi téli olimpia szervezői reményüket fejezték ki, hogy a Koreai NDK is képviselteti magát a játékokon, az északiak azonban eddig nem reagáltak a párbeszédre való törekvésekre.

A Koreai Köztársaság 2002-ben Japánnal együtt már rendezett labdarúgó-világbajnokságot.

Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke a 2030-as torna angliai rendezése mellett kampányol. A vb-re – amely centenáriumi lesz – az 1930-as, első vb házigazdája, Uruguay is pályázni szeretne, méghozzá Argentínával közösen, az ázsiai térségből pedig korábban Kína jelezte rendezési szándékát.

A jövő évi világbajnokságnak Oroszország, a 2022-esnek pedig Katar ad otthont.

Kapcsolódó Cikkek

 • Melbourne 2025-ig a versenynaptárban marad

  Melbourne 2025-ig a versenynaptárban marad

  A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media új szerződést kötött az Ausztrál Nagydíjnak otthont adó Melbourne-nel, így az Albert Parkban lévő versenypálya 2025-ig biztosan a versenynaptárban marad.

 • Siklósi Gergely: Végig magabiztos voltam

  Siklósi Gergely: Végig magabiztos voltam

  Ahogy az egész nap során, úgy a döntőben is önbizalommal telve vívott Siklósi Gergely, aki pénteken aranyérmet nyert a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében a budapesti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

 • Szárnyaltak a zöld sasok

  Szárnyaltak a zöld sasok

  A Ferencváros labdarúgócsapata 3-2-re legyőzte a bolgár Ludogorecet, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának második fordulójába.

 • Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Pótvizsga vár a pólós lányokra

  Az orosz pólós lányok nemcsak szebbek – ha még lehet ilyesmit állítani politikailag túl korrekt világunkban –, de jobbak is a férfiaknál, nem véletlenül nyertek olimpiai bronzérmet. Így aligha számíthattak békés, sima mérkőzésre Keszthelyi Ritáék a kvangdzsui vb-n a csoportelsőségért vívott harcban.