EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Szeged

Északi dinamika, keleti erő

A tavalyinál lényegesen kisebb lesz a mozgás nyáron a MOL-Pick Szeged keretében. Míg a 2016/17-es szezon előtt összesen tizenkét kézilabdázó érkezett a Tisza partjára, addig a ránk váró évad előtt mindössze két új arc tűnik majd fel a szegediek öltözőjében.

Először lesz izlandi nemzetiségű játékosa a Picknek, miután a 27 éves balszélső, Stefan Rafn Sigurmannsson a dán bajnok Aalborgtól Szegedre szerződött. A több mint ötvenszeres válogatott balszélső korábban nyert már bajnokságot a német Rhein-Neckar Löwennel is, reményei szerint pedig karrierje negyedik klubjával, a MOL-Pick Szegeddel is bajnoki elsőséget szerez.


Bemutatásán Sigurmannsson kiemelte, évek óta elismerően tekint arra a munkára, amit a Juan Carlos Pastor–Marko Krivokapic duó végez Szegeden, ez pedig sokat nyomott a latban, mikor meghozta döntését a klubváltást illetően. Legutóbb szintén egy északi játékos, a Pickkel EHF-kupa-győztes svéd Jonas Larholm viselte a Szeged tízes mezét, amely most az izlandira kerül – Sigurmannsson hasonló sikerek reményében igazolt a kékekhez.

A Pick másik friss szerzeménye a szintén 27 éves orosz klasszis, az irányító-átlövő Dmitry Zhitnikov. A lengyel Wisla Plocktól érkező játékossal már egy éve megállapodott a Szeged, azonban csak most csatlakozik a Pastor-csapathoz. A szintén jelentős válogatottbeli tapasztalattal bíró Zhitnikov igazi nehézbombázó, aki – mint azt Marko Krivokapic is kiemelte – nemcsak támadásban, hanem védekezésben is hasznára válhat a szegedieknek. Előző klubjával ezüstérmet nyert a lengyel bajnokságban az orosz légiós, akinek beilleszkedését segítheti honfitársa, Sergei Gorbok is – Szegeden pedig azért dolgozhat, hogy megszakítsa a tíz éve tartó veszprémi uralmat, és 2007 után újra aranyat nyerjen az NB I-ben a szegedi együttes.


Közelebb

Minden évben nehezebb elfogadni azt, hogy közel vagy a nagy csapatokhoz, Magyarországon a Veszprémhez, de nem tudsz nyerni. Jó úton vagyunk, fejlődik a csapatunk, versenyben tudunk lenni mindenkivel. Ennek eljön majd az eredménye, ebben biztos vagyok. A hazai két fronton tavaly és idén is nagyon közel voltunk a sikerhez, most viszont tovább erősödünk a nyáron, így még közelebb tudunk lépni a Veszprémhez – véli Marko Krivokapic másodedző.

Ebben bizonyára sokat segíthet a Pick hispán mesterének az, hogy ezen a nyáron nem kell teljesen újjáépítenie csapatát, ráadásul a két érkezővel a csapat repertoárja mind támadásban, mind védekezésben tovább bővül. Sigurmannsson a csapatkapitány-helyettes, Jonas Källman válláról vehet le terhet, míg Zhitnikov egy más típusú irányítójátékot hozhat a szisztémába, mint amelyet Stas Skube produkált az idény során. A két, nemzetközileg is elismert játékos megszerzésével tovább nőttek a szegedi remények a honi elsőséget vagy a nemzetközi sikert illetően – és mint az idén is láthattuk, mindehhez már csak egy nagyon kicsi lépés hiányzik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.