2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb Szeged

Északi dinamika, keleti erő

A tavalyinál lényegesen kisebb lesz a mozgás nyáron a MOL-Pick Szeged keretében. Míg a 2016/17-es szezon előtt összesen tizenkét kézilabdázó érkezett a Tisza partjára, addig a ránk váró évad előtt mindössze két új arc tűnik majd fel a szegediek öltözőjében.

Először lesz izlandi nemzetiségű játékosa a Picknek, miután a 27 éves balszélső, Stefan Rafn Sigurmannsson a dán bajnok Aalborgtól Szegedre szerződött. A több mint ötvenszeres válogatott balszélső korábban nyert már bajnokságot a német Rhein-Neckar Löwennel is, reményei szerint pedig karrierje negyedik klubjával, a MOL-Pick Szegeddel is bajnoki elsőséget szerez.


Bemutatásán Sigurmannsson kiemelte, évek óta elismerően tekint arra a munkára, amit a Juan Carlos Pastor–Marko Krivokapic duó végez Szegeden, ez pedig sokat nyomott a latban, mikor meghozta döntését a klubváltást illetően. Legutóbb szintén egy északi játékos, a Pickkel EHF-kupa-győztes svéd Jonas Larholm viselte a Szeged tízes mezét, amely most az izlandira kerül – Sigurmannsson hasonló sikerek reményében igazolt a kékekhez.

A Pick másik friss szerzeménye a szintén 27 éves orosz klasszis, az irányító-átlövő Dmitry Zhitnikov. A lengyel Wisla Plocktól érkező játékossal már egy éve megállapodott a Szeged, azonban csak most csatlakozik a Pastor-csapathoz. A szintén jelentős válogatottbeli tapasztalattal bíró Zhitnikov igazi nehézbombázó, aki – mint azt Marko Krivokapic is kiemelte – nemcsak támadásban, hanem védekezésben is hasznára válhat a szegedieknek. Előző klubjával ezüstérmet nyert a lengyel bajnokságban az orosz légiós, akinek beilleszkedését segítheti honfitársa, Sergei Gorbok is – Szegeden pedig azért dolgozhat, hogy megszakítsa a tíz éve tartó veszprémi uralmat, és 2007 után újra aranyat nyerjen az NB I-ben a szegedi együttes.


Közelebb

Minden évben nehezebb elfogadni azt, hogy közel vagy a nagy csapatokhoz, Magyarországon a Veszprémhez, de nem tudsz nyerni. Jó úton vagyunk, fejlődik a csapatunk, versenyben tudunk lenni mindenkivel. Ennek eljön majd az eredménye, ebben biztos vagyok. A hazai két fronton tavaly és idén is nagyon közel voltunk a sikerhez, most viszont tovább erősödünk a nyáron, így még közelebb tudunk lépni a Veszprémhez – véli Marko Krivokapic másodedző.

Ebben bizonyára sokat segíthet a Pick hispán mesterének az, hogy ezen a nyáron nem kell teljesen újjáépítenie csapatát, ráadásul a két érkezővel a csapat repertoárja mind támadásban, mind védekezésben tovább bővül. Sigurmannsson a csapatkapitány-helyettes, Jonas Källman válláról vehet le terhet, míg Zhitnikov egy más típusú irányítójátékot hozhat a szisztémába, mint amelyet Stas Skube produkált az idény során. A két, nemzetközileg is elismert játékos megszerzésével tovább nőttek a szegedi remények a honi elsőséget vagy a nemzetközi sikert illetően – és mint az idén is láthattuk, mindehhez már csak egy nagyon kicsi lépés hiányzik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.