EUR: 312,47 Ft
CHF: 271,04 Ft
2018. február 22., csütörtök
Gerzson

Belföld

EU-s polgárok: Nemzeti hatáskörbe a migrációs politikát!

Az Európai Unió tagállamainak jelentős része a nemzeti kormányokra és nem az EU-ra bízná a kontinenst fenyegető illegális bevándorlás kezelését – írta a washingtoni székhelyű Pew Research Center felmérésére hivatkozva a 888.hu.

A legmagasabb arányban a magyarok gondolják így – 82 százalék, szemben az EU-ban bízó 9 százalékkal –, míg Lengyelországban 77 százalék hisz inkább a saját kormányában, tíz pedig Brüsszelben. Franciaországban, Németországban, Görögországban és Svédországban is legalább 70 százalék inkább a nemzeti kormányokra bízná a migráció megoldását.


Az uniós átlag egyébként 74 százalék (saját kormány) a 23-mal (EU) szemben. Egy másik hasonló kérdésben – elégedett vagy sem azzal, ahogy az EU kezeli a menekültkérdést? – szintén hasonlóak az arányok. Itt főleg a migrációs áradatnak legjobban kitett országok – Olaszország és Görögország, Svédország – a leginkább elégedetlenek. Ezekben az országokban 78–91 százalékban nem elégedettek a brüsszeli megoldásokkal. A magyarok 66 százaléka, tehát kétharmada gondolkodik hasonlóan.

– Jól látszik, hogy a Brüsszel által szorgalmazott, olykor kényszerített bevándorláspolitikával az európaiak többsége nem ért egyet – írja a felmérések kapcsán a 888.hu.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Befuccsolt az aláírásgyűjtés metróügyben

  Befuccsolt az aláírásgyűjtés metróügyben

  Az ellenzék felfüggeszti a 3-as metró teljes akadálymentesítéséért indított népszavazási aláírásgyűjtést, mivel szerintük a főváros vállalta követelésük teljesítését – jelentették be az ezt kezdeményező pártok képviselői.

 • Vona lefagyott, amikor megszólalt a müezzin

  Vona lefagyott, amikor megszólalt a müezzin

  Az iszlámra kacsingató, korábban Allahot is dicsőítő Vona Gábor alaposan elcsodálkozott, amikor a Jobbik keddi sajtótájékoztatóján váratlanul felcsendült a muszlimok imára hívó éneke, a müezzin.

 • Szótárral segítik a migránsokat Sorosék

  Szótárral segítik a migránsokat Sorosék

  Szószedetet kínál migránsoknak a Soros-hálózat tagjaként működő Nyílt Tudás Alapítvány Németország. A szótár számos betegséget, szociális körülményt felsorol, amelyek segíthetnek egy menekültügyi eljárás sikeres lebonyolításában, vagy megtévesztésében, viszont munkakeresési, nyelvtanulási lehetőségekről érdeklődő kifejezést egyet sem tartalmaz.