EUR: 309,93 Ft
CHF: 283,46 Ft
2017. június 29., csütörtök
Péter, Pál

Belföld

EU-s polgárok: Nemzeti hatáskörbe a migrációs politikát!

Az Európai Unió tagállamainak jelentős része a nemzeti kormányokra és nem az EU-ra bízná a kontinenst fenyegető illegális bevándorlás kezelését – írta a washingtoni székhelyű Pew Research Center felmérésére hivatkozva a 888.hu.

A legmagasabb arányban a magyarok gondolják így – 82 százalék, szemben az EU-ban bízó 9 százalékkal –, míg Lengyelországban 77 százalék hisz inkább a saját kormányában, tíz pedig Brüsszelben. Franciaországban, Németországban, Görögországban és Svédországban is legalább 70 százalék inkább a nemzeti kormányokra bízná a migráció megoldását.

Az uniós átlag egyébként 74 százalék (saját kormány) a 23-mal (EU) szemben. Egy másik hasonló kérdésben – elégedett vagy sem azzal, ahogy az EU kezeli a menekültkérdést? – szintén hasonlóak az arányok. Itt főleg a migrációs áradatnak legjobban kitett országok – Olaszország és Görögország, Svédország – a leginkább elégedetlenek. Ezekben az országokban 78–91 százalékban nem elégedettek a brüsszeli megoldásokkal. A magyarok 66 százaléka, tehát kétharmada gondolkodik hasonlóan.

– Jól látszik, hogy a Brüsszel által szorgalmazott, olykor kényszerített bevándorláspolitikával az európaiak többsége nem ért egyet – írja a felmérések kapcsán a 888.hu.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Megtámadta a rab az egyik börtönőrt, akár 15 évre is számíthat tettéért

    Megtámadta a rab az egyik börtönőrt, akár 15 évre is számíthat tettéért

    Hivatalos személy elleni erőszak, valamint súlyos testi sértés miatt vádat emelt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az ellen a 27 éves, jogerős szabadságvesztését töltő férfi ellen, aki még tavaly februárban a Fővárosi Büntetés-végrehatjási Intézetben, a zárkájában rátámadt két börtönőrre – tájékoztatta a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-t.

  • Folyamatos a taxisok ellenőrzése

    Folyamatos a taxisok ellenőrzése

    A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumon (NFM) belül működő közlekedési hatóság, a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal, a Budapesti Közlekedési Központtal, és a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) együttműködve közösen ellenőrzi a taxisokat Budapesten, az ellenőrzések főként a szabadúszó, a taxisokra vonatkozó szabályokat be nem tartó sofőrökre irányulnak – mondta Fónagy János, az NFM parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.