2018. június 19., kedd
Gyárfás

Belföld

EU-s polgárok: Nemzeti hatáskörbe a migrációs politikát!

Az Európai Unió tagállamainak jelentős része a nemzeti kormányokra és nem az EU-ra bízná a kontinenst fenyegető illegális bevándorlás kezelését – írta a washingtoni székhelyű Pew Research Center felmérésére hivatkozva a 888.hu.

A legmagasabb arányban a magyarok gondolják így – 82 százalék, szemben az EU-ban bízó 9 százalékkal –, míg Lengyelországban 77 százalék hisz inkább a saját kormányában, tíz pedig Brüsszelben. Franciaországban, Németországban, Görögországban és Svédországban is legalább 70 százalék inkább a nemzeti kormányokra bízná a migráció megoldását.


Az uniós átlag egyébként 74 százalék (saját kormány) a 23-mal (EU) szemben. Egy másik hasonló kérdésben – elégedett vagy sem azzal, ahogy az EU kezeli a menekültkérdést? – szintén hasonlóak az arányok. Itt főleg a migrációs áradatnak legjobban kitett országok – Olaszország és Görögország, Svédország – a leginkább elégedetlenek. Ezekben az országokban 78–91 százalékban nem elégedettek a brüsszeli megoldásokkal. A magyarok 66 százaléka, tehát kétharmada gondolkodik hasonlóan.

– Jól látszik, hogy a Brüsszel által szorgalmazott, olykor kényszerített bevándorláspolitikával az európaiak többsége nem ért egyet – írja a felmérések kapcsán a 888.hu.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Anyai szeretet

    A nap képe: Anyai szeretet

    Afrikai elefántborjú (Loxodonta africana) négy órával a születése után már anyjával, Kwanzával sétált a Nyíregyházi Állatparkban kifutóján.

  • Újabb medve miatt ég lázban az ország

    Újabb medve miatt ég lázban az ország

    Újabb csatangoló medve tartja lázban a fél országot. Országjáró maci dublőre a hétvégén kezdte túráját kis bocsával egyetemben a Borsod megyei Sajókeresztúron, és Miskolc érintésével vasárnap éjszaka már Mályiban kóborolt.