EUR: 325,25 Ft
CHF: 294,90 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

EU-s polgárok: Nemzeti hatáskörbe a migrációs politikát!

Az Európai Unió tagállamainak jelentős része a nemzeti kormányokra és nem az EU-ra bízná a kontinenst fenyegető illegális bevándorlás kezelését – írta a washingtoni székhelyű Pew Research Center felmérésére hivatkozva a 888.hu.

A legmagasabb arányban a magyarok gondolják így – 82 százalék, szemben az EU-ban bízó 9 százalékkal –, míg Lengyelországban 77 százalék hisz inkább a saját kormányában, tíz pedig Brüsszelben. Franciaországban, Németországban, Görögországban és Svédországban is legalább 70 százalék inkább a nemzeti kormányokra bízná a migráció megoldását.


Az uniós átlag egyébként 74 százalék (saját kormány) a 23-mal (EU) szemben. Egy másik hasonló kérdésben – elégedett vagy sem azzal, ahogy az EU kezeli a menekültkérdést? – szintén hasonlóak az arányok. Itt főleg a migrációs áradatnak legjobban kitett országok – Olaszország és Görögország, Svédország – a leginkább elégedetlenek. Ezekben az országokban 78–91 százalékban nem elégedettek a brüsszeli megoldásokkal. A magyarok 66 százaléka, tehát kétharmada gondolkodik hasonlóan.

– Jól látszik, hogy a Brüsszel által szorgalmazott, olykor kényszerített bevándorláspolitikával az európaiak többsége nem ért egyet – írja a felmérések kapcsán a 888.hu.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása a legnépszerűbb a családvédelmi akcióterv júliusi elsején életbe lépett elemei között. A babaváró támogatást háromezren igényelték eddig, közülük 1300 pár már meg is kapta a tízmillió forintot.

  • Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    A magyar és romániai fellépők mellett izraeli, mexikói, lengyel, görög-török-brit és norvég előadók is színpadra lépnek az erdélyi Mérában augusztus első négy napján a Világzenei Csűrfesztiválon.