EUR: 325,98 Ft
CHF: 296,72 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb

Európa legjobbja lett a Szerencsejáték Zrt.!

Óriási elismerésben részesült a Szerencsejáték Zrt.! A Lottótársaságok Világszövetségének  jelentése szerint az európai régió legdinamikusabban növekvő lottótársasága lett. Ez azt jelenti, hogy Európában minden más lottótársaságot maga mögé utasított, többek között a kimagasló árbevételének köszönhetően. 

Erős volt a sorsjegy termékcsalád forgalma is, különösen népszerűek voltak a karácsonyi sorsjegyek (Fotó: Máté Krisztián)

A Szerencsejáték Zrt. közleménye szerint a társaság árbevétele 2016-ban 9,9 százalékkal nőtt éves összevetésben. Az elért 385,5 milliárd forintos szerencsejáték-árbevétel a legmagasabb a társaság történetében. A nemzeti lottótársaság közkiadásokhoz történő hozzájárulása megközelíti a 80 milliárd forintot, amellyel Magyarország egyik legjelentősebben adózó vállalkozásának számít.


Braun Márton elnök-vezérigazgató kifejtette: a növekedés elsősorban a bukmékeri sportfogadásoknak köszönhető, amelyek 2016 utolsó negyedévében terven felül teljesítettek. A kiemelt bajnokságok mellett számottevő mennyiségű fogadás érkezett az alacsonyabb szintű sporteseményekre is. Ebben az időszakban megnövekedett az események száma, újabb bajnokságok és sportágak esetében nyílt meg a játék lehetősége, és nőtt az élő eseményekre történő fogadások népszerűsége is. A tavalyi negyedik negyedévben erős volt a sorsjegytermékcsalád forgalma is, különösen népszerűek voltak a karácsonyi sorsjegyek – fűzte hozzá az elnök-vezérigazgató.
Emlékeztettek: 2010–2016 között a szerencsejátékok árbevétele a duplájánál is többre nőtt, az éves átlagos növekedési ütem 15 százalék volt, az úgynevezett tiszta játékbevétel több mint másfélszeresére emelkedett.

A Szerencsejáték Zrt. 2010–2016 között stabil üzemeltetésre törekvő vállalatból dinamikus, innovatív vállalkozássá vált. Kiemelkedően sikeresnek bizonyult a 2013-ban bevezetett új bukmékeri fogadási játék, a TippmixPro és az Eurojackpot nemzetközi lottójátékhoz történő 2014 évi csatlakozás. A társaság 2015-ben elindította új, AEGIS értékesítési rendszerét, valamint teljesen megújította a Tippmix fogadását.


A bukmékeri sportfogadások 2016 utolsó negyedévében terven felül teljesítettek. A magyar labdarúgó-válogatottra és Szalai Ádámra is sokat fogadtak.

A közlemény szerint a Szerencsejáték Zrt. 2010–2016 között különféle adók, járulékok formájában összesen 462,8 milliárd forinttal járult hozzá a közkiadásokhoz. A szerencsejátékokból befolyt játékadó törvényben meghatározott része, 144,3 milliárd forint kulturális és sportcélokat szolgált (Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Nemzeti Filmalap). Közvetlenül 11 milliárd forintot fordítottak közcélú támogatásra, adomány és szponzoráció formájában.
A társasági adóból 6,1 milliárd forinttal támogatták a magyar filmgyártást. Saját forrásból 26,6 milliárd forintot fordítottak technológiai és értékesítőhálózatot érintő fejlesztésekre.

A Szerencsejáték Zrt. a társasági adóból 6,1 milliárd forinttal támogatták a magyar filmgyártást. A plakáton M. Kiss Csaba filmje, a Brazilok látható

Kapcsolódó Cikkek