2020. július 06., hétfő
Csaba

Sport

Európa Liga: Azért a kötelezőt hozzátok, jó?

Ma megkezdődnek az Európa Liga-selejtezők. Három magyar csapat is érdekelt a BL-nél szerényebb presztízsű és pénzdíjazású sorozatban: az FTC és a Videoton mellett a Vasas is bemutatkozik a nemzetközi porondon.

 Ferencváros–Jelgava (lett) (18.45, tv: Duna World)


Elvileg könnyű dolga lesz a hazai pályán szereplő Ferencvárosnak. A lett csapat az igencsak verhető kategóriába tartozik, nem csoda, hogy a fogadóirodáknál elég kevés pénzt nyerhet az, aki a zöld-fehérekre fogad. Mindenesetre a Fradi új szerzeményeit is bevetheti Thomas Doll, így várhatóan bemutatkozik Otigba Kenneth, Bőle Lukács, Fernando Gorriarrán, Priskin Tamás és Lovrencsics Balázs is.

Beitar Jeruzsálem (izraeli)–Vasas (18.45, internet: m4sport.hu)

Tizenhét év után újra a nemzetközi futballporondon villoghat(na) a Vasas. Ahhoz képest, hogy a 2015/2016-os szezonban épphogy bent maradt az élvonalban, ez igazán bravúros teljesítménynek számít. A Beitar ellen szükség is lesz a bravúrra, mert az izraeli gárdát olyan klasszis erősíti, mint Josszi Benajun, a Liverpool egykori csillaga.

Videoton–Balzan (máltai) (20.45, tv: Duna World)

Ha a Fradinak viszonylag könnyű dolga lehet a lett csapattal, akkor a Videoton egyenesen laza edzőmérkőzést vívhat a máltai bajnokság ezüstérmese, a Balzan ellen. Igaz, a magyar csapatok korábbi kupaszerepléseinek és a válogatott andorrai fiaskójának ismeretében illő szerénységgel kell fogadni az amatőr gárdákat is. De talán mégsem állítja megoldhatatlan feladat elé a máltai együttes a Videotont.


MTI Fotó: Illyés Tibor


MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek