EUR: 325,98 Ft
CHF: 296,72 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Belföld

Soros György migránsokat erőltetne Európára

Soros György maga ismerte el Berlinben: nem érdekli, hogy Európának jó-e, hogy migránsok milliói özönlik el a kontinenst, szerinte Európának humanitárius kötelezettsége gondoskodni róluk. A Századvég vezető elemzője szerint ez csak emberbaráti maszlag, Sorost csak vagyonának és hatalmának gyarapítása érdekli.

Soros György magyar származású amerikai üzletember /Fotó: MTI/AP/Ferdinand Ostrop

Kitérő választ adott Berlinben Soros György az M1 azon kérdésére, vajon szerinte valóban jobb hely lesz-e Európa a bevándorlók befogadásától, vagy gazdasági megfontolások vezérlik a nemzetközi migráció támogatásakor.


– Úgy gondolom, Európa kötelessége, hogy törődjön a bevándorlókkal. Ez egy humanitárius kötelezettség, és remélem, Európa teljesíti is ezt – válaszolta a milliárdos spekuláns, aki ezúttal egyáltalán nem próbálta meggyőzni hallgatóságát arról, hogy a migránsok befogadása az európai gazdaság érdeke.

– Az elmúlt hónapokból az derül ki, hogy Soros ezt a két indoklást felváltva használja. Így ez önmagában még nem jelenti azt, hogy a Soros-féle narratíva valóban változik-e, vagy csak az történt, hogy most az emberiesség nevében előadott maszlag következett – értékelte a helyzetet kérésünkre Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője. – Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy mindkét indok egyformán fontos lenne az amerikai milliárdos számára, aki tetteivel már többször nyilvánvalóvá tette: valójában vagyonának és hatalmának növelése az igazi célja – tette hozzá.


Mint ismert, a Soros-féle OSF (Nyílt Társadalom Alapítvány) számtalan olyan civil szervezetet támogat anyagilag, amelyek az Európába tartó migránsáradatot terelgetik. Soros György a múlt héten a brüsszeli gazdasági csúcson beszélt arról, hogy a bevándorlás jót tesz Európának. Korábban többször is beszélt vagy írt hasonlókról. Például hogy a migránskrízis kezelésére az uniónak 30 milliárd eurót kellene költenie, akár a kohéziós alapok és az agrártámogatások rovására is.

Fidesz: Egy követ fújnak
– A baloldal pártjai, az MSZP és a DK konkrét veszélyt jelentenek Magyarország és a magyar emberek biztonságára, mert a Soros György-féle terv végrehajtására készülnek a bevándorlás kérdésében. Az elmúlt napok nyilatkozataiból kiderült, hogy az MSZP és a DK a bevándorlás kérdésében egy követ fúj, mindkét párt le akarja bontani a kerítést, és kész elfogadni a kötelező betelepítési kvótákat is – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hozzátette: példátlan nyomás nehezedik Magyarországra a migráció ügyében, és egységes offenzíva indult a magyar határvédelem ellen.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek