EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Külföld

Évek óta először jár visszatérő űrjármű a Nemzetközi Űrállomáson

Az amerikai űrsiklók leszerelése óta most először jár visszatérő űrjármű a Nemzetközi Űrállomáson, miután hétfőn sikeresen megérkezett az űrállomásra a SpaceX Dragon nevű szállítóhajója.

A Dragon két napja indult Floridából. Ugyanez a hajó 2014-ben járt már az űrállomáson. Magáncégnek még soha nem sikerült többször ugyanazt az űrjárművet felküldeni az űrállomásra.

Ez alkalommal a Dragon mintegy 3 tonna ellátmány és felszerelést vitt az űrbe. A többi között kísérleti állatokat, köztük mintegy 40 egeret, 400 kifejlett muslicát és 2000 “minden órás” muslicabábot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű a dachsteini gleccserolvadás

  Riasztó sebességű és mértékű a dachsteini gleccserolvadás. Azonnali klímavédelmi intézkedésekre van szükség – állapította meg egy helyszíni szemle után Runi Anschober környezetvédelemért felelős felső-ausztriai politikus.

 • Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  Ezért gyújtogatott a filmstúdióban

  “Ellopták”, más szerző nevével használták fel a tettes novelláját, és ezért gyújthatta fel azt a kiotói filmstúdiót, amelynek lángoló épületében 33 ember lelte halálát, tíz pedig súlyosan megsérült – írta pénteken a japán sajtó.

 • Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Saját húgát verte baseballütővel agyba-főbe a migráns

  Elképesztő indulattal ütötte nővére fejét egy baseballütővel egy 18 éves afgán fiú, aki azért rontott a 20 éves lányra Stuttgart egyik vasútállomásán, mert a lány nem azt a férfit szerette, akit az iszlám törvénykezés szerint élő családja szánt neki.