EUR: 308,70 Ft
CHF: 267,00 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb

Ez brutális lesz!

A kocogás a föld bármely országában igen népszerű sportág. Sokan űzik hobbiként egészségük, fittségük megőrzésére, karbantartására vagy az elszántabbak tűrőképességük, határaik feszegetésére – mindezt a futópályán körözve vagy a természetben.

Na, de mocsaras, sáros emelkedőkön vagy éppen mély homokban, esetleg szalmabálákon átugrálva? Nos, a június 18-ai, nyáregyházai Brutálfutást csak a legbátrabbak vállalják be.

Nehezített terep várja a futókat az erdőben

A Brutálfutás egyáltalán nem hagyományos futóverseny, inkább egy katonai kiképzőpálya, akadályverseny és futóverseny keveréke. A helyszín eleve különleges, egy igazi, épített motokrosszpálya 14 dombbal és ugratóval Nyáregyházán, Budapesttől 40 kilométerre. A résztvevők nem viselnek hagyományos, feltűzött rajtszámot, mint egy futó- vagy bringaversenyen, hanem a karokon filccel felrajzolt számok és a lábakon viselt chippek segítik az időmérést. A jelentkezők óránként rajtoló futamokban indulnak egy előre meghatározott útvonalon, amely részben a motokrosszpályán, részben a körülötte lévő erdőben, illetve szántóföldön vezet.
És hogy mi vár a versenyzőkre?
Mocsaras, sáros emelkedők, lejtők, mély homokban futás, álcaháló alatt átkúszás, szalmabálákon átmászás, vizesárkon átkelés, autógumikon átfutás az erdőben, fákra erősített faléc alatt átbújás vagy felette átugrás, széles szalagból fák között kacskaringós labirintusos felszántott szakaszok.
A hét kilométeres pálya teljesítése a leggyorsabbaknak 31-33 perc, a leglassabbaknak 55-60 perc. Az egyes futamokon elért eredmények alapján a legjobbak délután döntő futamban mérhetik össze erejüket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.