EUR: 321,45 Ft
CHF: 282,49 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Belföld

Ez már Botkáéknak is kínos

Egyre kínosabb Botka Lászlónak és a szegedi szocialista városvezetésnek a csődbűncselekménnyel vádolt Szeviép-vezérekkel folytatott egykori kapcsolatuk, ezért tiltakoznak kézzel-lábbal, hogy nekik semmi közük a cég csődjéhez és vezetőihez sem – mondta a Magyar Hírlapnak Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi elnöke.

A lap értesülései szerint a héten tárgyal a Fidesz szegedi szervezetének elnöksége arról, hogy milyen lépéseket tegyen az önkormányzati frakció Botka László szocialista polgármester meghiú­sult vagyonnyilatkozat-tételi eljárása kapcsán.

Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi elnöke a lapnak azt mondta, továbbra is szükségesnek tartják annak a kérdésnek a tisztázását, hogy a szocialista városvezetést milyen szálak fűzték 2006 és 2010 között a csődbűntettel vádolt Szeviép-vezérekhez. Korábban a tizenegymilliárd forinttal ki nem fizetett Szeviép-károsultak képviselője, Szabó Bálint petícióban kezdeményezte önkormányzati vizsgálóbizottság felállítását, ám a javaslatot a szocialisták napirendre sem tűzték.

Mint arról mi is beszámoltunk, Szegeden a Ripost egyik olvasója fotózta Botkáékat, amikor egy méregdrága luxusterepjáróval furikáztak. Szintén a lap szúrta ki, hogy egy milliókat érő Rolex feszül a csuklóján. A szocialista miniszterelnök-jelölt a korábbi vagyonnyilatkozataiban nem szereplő tételek miatt a támadások kereszttüzébe került. A vagyonnyilatkozatot tehát azután módosították, hogy Botka luxustárgyaival lebukott. A dokumentumból most kiderül, hogy a Rolexet feleségétől kapta születésnapi ajándékként. A nyilatkozat szerint a városvezetőnek nincs saját autója, az ominózus dzsip ügyvédje szerint Botka feleségéé.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Maccabi Európa Játékok jó válasz a hamis hírekre

  A Maccabi Európa Játékok jó válasz a hamis hírekre

  Büszkék vagyunk azokra a zsidó származású magyarokra, akik a sporton keresztül gazdagabbá tették a magyar sport örökségét – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Maccabi VAC Hungary Sportegyesület kiállításának New York-i megnyitóján.

 • Orbán Balázs: Európa sorskérdése a migráció

  Orbán Balázs: Európa sorskérdése a migráció

  Két fronton kell harcolnia a magyar kormánynak: a bevándorláspárti nemzetközi erőkkel és az őket támogató hazai ellenzékkel, de a választók támogatásával megnyerhetők ezek a küzdelmek – fogalmazott lapunknak Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára.

 • Mikor is volt diktatúra?

  Mikor is volt diktatúra?

  1919. április 7-én tanácsválasztásokat tartottak. Nem választhattak a korábbi hatalom képviselői és a papság, valamint csak a szociáldemokrata és kommunista pártok egyesülése után létrejött Magyarországi Szocialista Párt indíthatott jelölteket.