EUR: 325,98 Ft
CHF: 294,35 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Sport

Ezt a meccset akár a C-csapatnak is be kellene húznia

Kemény védekezés ide, műfű oda, az Andorra elleni világbajnoki selejtezőt még a legtartalékosabb magyar válogatottnak is be kellene húznia, hiszen a hazaiaknál csak egy játékos szerepel első osztályú bajnokságban.

Ha végignézzük a két válogatott keretét, elképesztő különbségeket fedezhetünk fel. Míg a magyarok többsége első, legrosszabb esetben is másodosztályban szerepel, az andorrai oldalon csupán egy játékos mondhatja el magáról, hogy magas szinten futballozik. Többségük – szám szerint nyolc játékos – az FC Andorra csapatát erősíti, amely a katalán bajnokságban vitézkedik, ami a spanyol ötödosztálynak felel meg. Négy játékost ad az andorrai bajnokságban szereplő Santa Coloma. A csapat többi tagját a Lleida Esportiu (harmadosztály), az Illesca, a Manlleu, a Monzón (mindhárom negyedosztály) adja. Marc Vales az egyetlen, aki magas szinten játszik, méghozzá a finn elsőosztályú Seinäjoen Jalkapallokerho nevű csapat kötelékében.


Andorra mindent igyekszik bevetni a pályán, így a szabálytalanságoktól sem riad vissza. A vb-selejtező-sorozatban öt meccsen 16 sárgát és két pirosat gyűjtöttek be. Érdekesség, hogy a Groupama Arénában elkönyvelt 4-0-s magyar győzelemkor egyszer sem villant lap andorrai szabálytalanság miatt.

A két együttes eddig háromszor csapott össze, mindig magyar sikert ünnepelhettünk. Bernd Storck szövetségi kapitány fiai féltávnál nyolcpontos hátránnyal követik a százszázalékos teljesítménnyel éllovas Svájcot, illetve öttel vannak lemaradva az Európa-bajnok Portugáliától, így kevés esély van rá, hogy odaérjenek a részvételt garantáló első vagy a pótselejtezőt érő második helyre.

Kapcsolódó Cikkek