2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Sport

Fair Play díjat kapott a Ferencvárosi Torna Club Suli Programja!

A Magyar Olimpiai Bizottság 2013 után ismét Fair Play Díjat ítélt oda a Ferencvárosi Torna Clubnak. A MOB Fair Play Bizottsága a Fradi Suli Programot találta érdemesnek az elismerésre.

A napokban a Nemzet Sportolójának választott Kamuti Jenő vezette MOB Fair Play Bizottság 4 év után ismét Fair Play Díjat ítélt oda ” A Fair Play népszerűsítése” kategóriában a Ferencvárosi Torna Clubnak! A Fair Play szellemiségére való nevelés egyik legfontosabb pillére a közel két éve indult Fradi Suli Program. A program keretében eddig már több mint 100 iskola 31 ezer tanulójához látogattak el fradista élsportolók. A díjátadó ünnepségre szeptemberben kerül sor.


Az FTC évek óta kiemelt feladatának tekinti a kirekesztés elleni küzdelmet és a fiatalok sportszerűségre nevelését. A klub 2012 szeptemberében készítette el első kampányvideóját, amellyel első magyar futballklubként állt a kirekesztés elleni küzdelem mellé. Ezt a kezdeményezést a Magyar Olimpiai Bizottság is elismerte, amikor 2013 márciusában Fair Play Díjjal tüntette ki a Ferencvárost.

“Elnökké választása óta Kubatov Gábor rendkívül fontosnak tartja a kirekesztés elleni küzdelmet és küldetésének tekinti a gyerekek, fiatal sportolók szemléletformálását, sportszerűségre nevelését” – nyilatkozta Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója. “Az FTC évek óta aktív résztvevője a sportolók és sportvezetők részvételével zajló utánpótlás-neveléssel foglalkozó konferenciáknak, továbbá minden évben maga szervez közös Fair Play-előadásokat a Fradiban sportoló fiataloknak. A Ferencvárosi Torna Club büszke a díjra, és tovább folytatja a kirekesztés elleni küzdelmet, valamint a Fair Play szellemiségének képviseletét és természetesen a közkedvelt Fradi Suli Programot.”


A Fradi Suli Program segítségével a fiatalok hiteles személyektől, a Fradi ismert bajnokaitól kaphatnak tanácsokat az eredményes és sportszerű versenyzéshez, sportoláshoz, és az élethez. Emellett a résztvevő gyermekek megismerkedhetnek a Ferencváros dicső és gazdag múltjával, mindemellett pedig interaktív és szórakoztató játékokon vehetnek részt, immáron a határon innen és túl egyaránt, a Fradi Suli Program ugyanis már Erdélybe és a Felvidékre is eljutott.

Kapcsolódó Cikkek