EUR: 335,09 Ft
CHF: 308,08 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Szolnok

Fantasztikus győzelem!

A Szolnoki Dózsa-Közgép lett 2017-ben Európa – és alighanem a világ – legjobb férfi vízilabdacsapata. 

Amit a fiúk ebben a szezonban műveltek, egy hosszabb méltatást érdemel. Már ha szóhoz tudunk jutni annak láttán, amit Cseh Sándor és stábja, valamint a játékosok megcselekedtek. Hiszen hová lehet fokozni a jelzőket egy olyan gárda esetében, amely a világ legerősebb nemzetközi vízilabdakupáját, a Bajnokok Ligáját veretlenül nyeri meg? Esetleg tud-e bárki mondani valamit arra, hogy a szolnoki kapus, Nagy Viktor a címvédő ellen a fináléban 67 százalékos teljesítménnyel védett? Aligha akad ember, aki erre a feladatra vállalkozna.


Milan Aleksic (labdával) keze többször is elsült (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Amit a hétvégén a Szolnoki Dózsától láthattunk a budapesti Duna Arénában, szurkolói szemmel nézve maga volt a csoda, ám ha a fiúkat kérdezné bárki, ők azt mondanák, hogy csak azt tették, amit megbeszéltek. Voltak persze olyan momentumok, amelyek közrejátszottak abban, hogy az egész sorozat úgy alakult, ahogy. Milyen fontos volt például a csoportkörben, hogy Varga Dénesék Pireuszban két vállra fektették az Olympiakoszt, és ezzel a hatos élén végeztek. Ennek révén egy meccsel kevesebbet játszhattak a szolnokiak a Final Sixben, így frissen várhatták elődöntős ellenfelüket.

Ez volt az Eger, így már legalább annak örülhetett a hazai publikum, hogy lesz magyar csapat a döntőben. Eleinte úgy tűnt, hogy a hevesiek lesznek azok, de kiderült, hogy csak a „szokásos recept” szerint zajlott a két csapat találkozója: az Eger kezdett jobban, de aztán a Tisza-parti klub átvette az irányítást. Ennek péntek este egy 7-5-ös szolnoki győzelem lett az eredménye, és Prlainovicék már azt is tudták, hogy a címvédő horvát Jug Dubrovnikkal csapnak majd össze. Azzal a Dubrovnikkal, amelynek három nap alatt a világ öt legjobb gárdájából hármat kellett volna legyőznie az újabb sikerhez. Hogy ez nem így lett, arról az az egység és az a sok egyéni plusz tehetett, amely szolnoki oldalon megmutatkozott: Prlainovic bombái, Vámos balkezes lövései és persze Nagy Viktor bravúrjai a kapuban. Ez volt a recept a 10-5-ös sikerhez, amely BL-serleget ért.


Kijutott a fürdőből a szakvezetőnek is (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A Dózsa történetének legnagyobb eredményét érte el, amilyen sorozatban elindult, azt megnyerte, négy kupa került idén a vitrinbe. Habár ez a keret biztosan nem marad együtt a következő szezonban, abban biztosak lehetünk, hogy jövőre nem lehet más a cél, mint tovább terhelni a polcokat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.