EUR: 325,73 Ft
CHF: 295,86 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Kecskemét

Fantasztikus hangulatban búcsúztatták a tanévet

Fergeteges bulival zárult a II. Tanévzáró Fesztivál, amely már nem sokkal dél előtt kezdetét vette a főtéren. A vetélkedők, sorversenyek után ráfért a fiatalokra egy kis kikapcsolódás.

A Vasútparkban koncertekkel és egyéb zenei bemutatókkal zárult a Tanévzáró Fesztivál. Délután a Kandó csapata örülhetett a serleggel és a 30 fő részére szóló táborozási lehetőséggel díjazott első helynek. Este azonban bárki nyerhetett országos koncertjegyeket, aki rendelkezett számozott karszalaggal.


Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Nemcsik Mátyás képviselő köszöntötte a fiatalokat a Vasútparkban, majd kisorsolták a fesztiváljegyeket. Ezután a résztvevők felengedték a lufikat, azokkal együtt a tanév fáradalmai is messzire szálltak. A fesztiválon a középiskolásoktól volt hangos a kecskeméti főtér. Ötletes és látványos feladatokat találtak ki a szervezők azoknak a diákoknak, akik iskoláikat képviselték a sorversenyekkel tarkított utolsó tanítási napon.

Poénokért nem kellett szomszédba menni

 

Hét középiskola, a Bányai, Bolyai, Kada, Kandó, Katona, a Református és a Szent-Györgyi Albert csapata vállalta az idei tanévzáró fesztiválon a megmérettetést. Nagy Tibor, a Gong rádió műsorvezetője hangulatteremtő apróságokkal próbálta fokozni a fiatalok lelkesedését. A pluszpontok ígéretére egyre jobban aktivizálták magukat a csapatok, de a vidám, ám cseppet sem egyszerű feladatokat már jókedvűen hajtották végre. Decibelmérővel tesztelték, melyik csapat a leghangosabb.


Volt itt erőnléti próba, mint a bikalökés, ügyességi és szellemi vetélkedő, de életmentéshez is kellett érteni a mentők állomásánál. A sebességet a rendőrség mérte traffipaxszal. A leggyorsabb futó 30 kilométer/órás eredményt produkált, ami a gepárd teljesítményéhez képest lassú, ám a főtéren előírt 10 kilométer/óra korlátozáshoz képest jelentős túllépés.

Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő elmondta, már második alkalommal rendezik meg ezt a fesztivált. Az a céljuk, hogy minden évben több fiatal vegyen részt rajta és minél színesebb, érdekesebb programokkal találkozzanak. A főtéri verseny győztese vándorserleget vihetett haza.

Kapcsolódó Cikkek