2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Szolnok

Fekete gólyákat gyűrűztek a megyében

A Hortobágyi Nemzeti Park igazgatóságának munkatársai civil segítőikkel tizenhat feketególya-fiókát gyűrűztek meg a Közép-tiszai Tájvédelmi Körzetben, Tiszapüspöki térségében. Az egyedi megjelölésnek köszönhetően megismerhetjük a madarak mozgását, vonulását, pihenő- és táplálkozóhelyeit.

Tiszapüspöki, 2017. június 23.
Monoki Ákos tájegységvezető (k) feketególya-fiókákat (Ciconia nigra) gyűrűz munkatársaival és segítőivel Tiszapüspöki térségében 2017. június 23-án. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai és civil segítőik idén tizenhat fokozottan védett feketególya-fiókát gyűrűznek meg a Közép-tiszai Tájvédelmi Körzetben.
MTI Fotó: Bugány János

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.