EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,75 Ft
2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Szolnok

Fekete gólyákat gyűrűztek a megyében

A Hortobágyi Nemzeti Park igazgatóságának munkatársai civil segítőikkel tizenhat feketególya-fiókát gyűrűztek meg a Közép-tiszai Tájvédelmi Körzetben, Tiszapüspöki térségében. Az egyedi megjelölésnek köszönhetően megismerhetjük a madarak mozgását, vonulását, pihenő- és táplálkozóhelyeit.

Tiszapüspöki, 2017. június 23.
Monoki Ákos tájegységvezető (k) feketególya-fiókákat (Ciconia nigra) gyűrűz munkatársaival és segítőivel Tiszapüspöki térségében 2017. június 23-án. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai és civil segítőik idén tizenhat fokozottan védett feketególya-fiókát gyűrűznek meg a Közép-tiszai Tájvédelmi Körzetben.
MTI Fotó: Bugány János

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.