EUR: 325,41 Ft
CHF: 293,58 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Salgótarján

Felgyorsulhatnak a bérkifizetések

A kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a felszámolás alatt álló Palóc Nagykereskedelmi Kft-t. Ez azt jelenti, hogy felgyorsulhat a dolgozók számára négy hónapja elmaradt bérek kifizetése az állami bérgarancia-alapból.

 A Palóc Nagykereskedelmi Kft. tavaly szeptemberben jelentett csődöt, azóta fokozatosan csökkent dolgozóinak és nyitva lévő üzleteinek száma, mígnem március végén felszámolás indult a cég ellen.


A korábban nagyon forgalmas “Öblös ABC” parkolója ugyan tele van, de a bolt már nem fogad vásárlókat

Demeter László, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete Nógrád megyei titkára elmondta, hogy a felszámoló cég – amely már a második felszámolóbiztost nevezte ki a munka elvégzésére – a bérszámfejtésekkel elkészült, azokat most a Munkaügyi Hivatal ellenőrzi. Hozzátette: a kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a felszámolás alatt álló, salgótarjáni székhelyű kft.-t. Ez azt jelenti, hogy nem gördítenek akadályt, sőt maga az állam is „sürgeti” a bérgarancia-alap megnyitását. A járandóságokat az ellenőrzés befejezése után tudják lehívni az alapból. Azok a munkavállalók, akik munkaügyi perben nyertek a cég ellen, a második körben számíthatnak járandóságuk rendezésére.

Hónapok óta várnak a bérükre a dolgozók

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.