EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb XXI.kerület

Felhőtlenül gyereknapoztak a sztárokkal

Látványos élőképpel hívta fel a figyelmet a rászoruló gyerekek megsegítésére az Ökumenikus Segélyszervezet a Szent István úti Gyermekek és Fiatalok Fejlesztő Házában, ahol 70 csepeli gyermek számára szerveztek játszóprogramot Wolf Katival, Vastag Csabával, Szabados Ágival és Rátonyi Krisztával.

A játszóház az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor elnevezésű kampányához kapcsolódott. Az iskolások az önkéntes sztárok segítségével élőképpel formálták meg a 1353-as adományvonal számjegyeit, amelynek tárcsázásával hívásonként 250 forintot lehet adományozni.


– Az Ökumenikus Segélyszervezet több mint 1500 hátrányos helyzetű gyermeket támogat rendszeresen a családok átmeneti otthonain és krízisközpontjain keresztül. Egész évben jelentős erőforrásokat fordítunk a családjuk egzisztenciális gondjai miatt hátrányt szenvedő gyermekek segítésére: pszichológusok és fejlesztő szakemberek dolgoznak a gyermekek szegénység okozta hátrányainak leküzdéséért, a felzárkózásukért – tájékoztatta a Lokál Extrát Gáncs Kristóf. Az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója hozzátette, mindenkit arra biztatnak, hogy egy telefonhívás erejéig gondoljanak a nehéz sorsú gyerekekre, és a 1353-as adományvonalat hívva 250 forinttal járuljanak hozzá támogatásukhoz.

Az adománygyűjtéshez több módon lehet csatlakozni. A Tesco áruházak pénztárainál kihelyezett 250 forintos kupon megvásárlásával, a segelyszervezet.hu oldalon online módon, egyszerűen és biztonságosan lehet adományozni, valamint átutalással vagy csekkbefizetéssel a 11705008-20464565 számlaszámra, itt a közlemény rovatban fel kell tüntetni: Felhőtlen gyermekkor.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.