EUR: 323,04 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Székesfehérvár

Felújították a kórház műtőblokkját

A hatósági átvételeket követően napokon belül teljesen felújított fül-orr-gégészeti műtőblokk várja majd a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban a betegeket. Bár az intézmény állami, a felújítást a fehérvári önkormányzat támogatta.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház és a székesfehérvári önkormányzat még tavaly szeptemberben kötött támogatási szerződést arról, hogy az egészségügyi intézmény fül-orr-gégészeti műtőblokkjának komplex felújítása, az ahhoz kapcsolódó orvosi műszerek és eszközök beszerzése megtörténik. E munka május közepére befejeződött. Az önkormányzat bruttó 50 millió 800 ezer forinttal támogatta a kórház D épületének ötödik emeletén található fül-orr-gégészeti műtőblokk komplex felújítását, valamint az ahhoz kapcsolódó orvosi műszerek, eszközök beszerzését. A felújítás egyik legjelentősebb eredménye,
hogy a műtétekre az eddigi három helyett alig egy-másfél hónapig kell majd várni.


A felújított műtőre égető szükség volt, hiszen a megyehatáron túlnyúló feladatokat látnak el fül-orr-gégészeti területen a gyermek és felnőtt-ellátás terén is Fotó: önkormányzat

Cser-Palkovics András polgármester a sajtónyilvános helyszínbejáráson hangsúlyozta: a kórház állami fenntartású, de mégis a város, a megye és a régió kiemelkedő intézménye, így fontos, hogy fejlődése érdekében összefogás legyen a kórház vezetése, a szakemberek, az állam és az önkormányzat között. – E fejlesztések nemcsak az ellátottaknak, hanem az itt dolgozóknak is nagyon fontosak, hiszen nem mindegy, hogy milyen
körülmények között dolgoznak – tette hozzá.
Csernavölgyi István főigazgató elmondta: a felújított műtőre égető szükség volt, hiszen a megyehatáron túlnyúló feladatokat látnak el fül-orr-gégészeti területen a gyermek- és felnőttellátás terén is. Hangsúlyozta: folytatódnak a közös munkák a fejlesztések terén a Modern Városok Program révén.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.