EUR: 309,39 Ft
CHF: 285,12 Ft
2017. június 26., hétfő
János, Pál

Egyéb Pécs

Felvarrták a Mandulás ráncait

Az elmúlt hetekben több változás is történt Pécs egyik legszebb játszóterén, a Manduláson. Nem működő játékot javítottak meg, valamint új padokat is kihelyeztek. 

A Manduláson található játszótér az egyik legnépszerűbb a gyerekesek körében. Nemcsak a jó levegő, hanem a természet közelsége is csalogatja a családokat hétvégente. Rengetegen érkeznek ide sütögetni, de játszani, kirándulni és futni is sokan szoktak.

– A játszótéri felújítások időszerűek voltak, mivel a padok lábai elkorhadtak, cserére szorultak. A játszóeszközök közül a forgóhinta szorult nagyobb felújításra, illetve egyéb eszközökön kisebb javításokat végeztek el a Biokom Nkft. asztalosüzemének szakemberei – mondta Juhászné Müllner Marianna önkormányzati képviselő.

A parkerdőben található játszóterek – ugyanúgy, ahogy a város többi játszótere is – heti, illetve havi ellenőrzésen esnek át, továbbá az észlelt hibákat folyamatosan javítják, amennyiben szükséges, cserélik az elemeket, eszközöket.

A játékok veszélyes, elkorhadt részeit kicserélték, valamint olyan helyekre is padok kerültek, ahol eddig ácsorogva kellett nézni a gyerekeket.

Új padok kerültek a homokozóhoz, és a csúszdához is kihelyeztek két ülőkét a megfáradt szülőknek

– A mandulási tornapálya a Mecseki Parkerdőben található rekreációs pihenőhely, amelyet mindig az éppen aktuális erdőkezelő tartott fenn, illetve tartott karban. Utoljára 2003-ban történt felújítás a pályán, amit az akkori erdőkezelő végzett. A Biokom Nkft. 2011 január 1-jével vette át az erdők kezelését és egyben a parkerdőben található, illetve ahhoz csatlakozó eszközöket – tette hozzá Juhászné Müllner Marianna. A mostani felújítás önköltségi áron számolva meghaladta a 250 ezer forintot.

Az elkorhadt részeket is kicserélték a játékokon

Bejelentést is lehet tenni 

Bár a városi parkerdőkben (Mecseki és Malomvölgy) folyamatosak az ellenőrzések, a Biokom Nkft. zöldszámán, illetve közvetlen bejelentőszámon is lehet bejelentést tenni, illetve feltenni a felmerülő igényekkel kapcsolatos kéréseket, amelyeket továbbítanak az erdőgazdálkodási részleg felé.

Kapcsolódó Cikkek

 • Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Lázár: Komoly felelősség a V4 elnökség

  Magyarországnak komoly felelőssége van abban, hogy jól jelenítse meg a visegrádi négyek (V4) érdekeit – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

 • Küzdelmek a tatamin

  Küzdelmek a tatamin

  Az Érdi Kyokushin Karate Sport Egyesület 1986 óta van jelen Érd sportéletében, 2005 óta önálló sportegyesületként működik.

 • Parlagfűirtás polgárőrökkel

  Parlagfűirtás polgárőrökkel

  A parlagfű elleni védekezés céljából Polgárőr Parlagfű Teszedd elnevezésű programot indított útjára az Országos Polgárőr Szövetség.

 • Ünnepi diplomaosztók

  Ünnepi diplomaosztók

  Az idei diplomaosztó ünnepségek keretében 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen.