EUR: 325,73 Ft
CHF: 295,86 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Pécs

Felvarrták a Mandulás ráncait

Az elmúlt hetekben több változás is történt Pécs egyik legszebb játszóterén, a Manduláson. Nem működő játékot javítottak meg, valamint új padokat is kihelyeztek. 

A Manduláson található játszótér az egyik legnépszerűbb a gyerekesek körében. Nemcsak a jó levegő, hanem a természet közelsége is csalogatja a családokat hétvégente. Rengetegen érkeznek ide sütögetni, de játszani, kirándulni és futni is sokan szoktak.


– A játszótéri felújítások időszerűek voltak, mivel a padok lábai elkorhadtak, cserére szorultak. A játszóeszközök közül a forgóhinta szorult nagyobb felújításra, illetve egyéb eszközökön kisebb javításokat végeztek el a Biokom Nkft. asztalosüzemének szakemberei – mondta Juhászné Müllner Marianna önkormányzati képviselő.

A parkerdőben található játszóterek – ugyanúgy, ahogy a város többi játszótere is – heti, illetve havi ellenőrzésen esnek át, továbbá az észlelt hibákat folyamatosan javítják, amennyiben szükséges, cserélik az elemeket, eszközöket.

A játékok veszélyes, elkorhadt részeit kicserélték, valamint olyan helyekre is padok kerültek, ahol eddig ácsorogva kellett nézni a gyerekeket.


Új padok kerültek a homokozóhoz, és a csúszdához is kihelyeztek két ülőkét a megfáradt szülőknek

– A mandulási tornapálya a Mecseki Parkerdőben található rekreációs pihenőhely, amelyet mindig az éppen aktuális erdőkezelő tartott fenn, illetve tartott karban. Utoljára 2003-ban történt felújítás a pályán, amit az akkori erdőkezelő végzett. A Biokom Nkft. 2011 január 1-jével vette át az erdők kezelését és egyben a parkerdőben található, illetve ahhoz csatlakozó eszközöket – tette hozzá Juhászné Müllner Marianna. A mostani felújítás önköltségi áron számolva meghaladta a 250 ezer forintot.

Az elkorhadt részeket is kicserélték a játékokon

Bejelentést is lehet tenni 

Bár a városi parkerdőkben (Mecseki és Malomvölgy) folyamatosak az ellenőrzések, a Biokom Nkft. zöldszámán, illetve közvetlen bejelentőszámon is lehet bejelentést tenni, illetve feltenni a felmerülő igényekkel kapcsolatos kéréseket, amelyeket továbbítanak az erdőgazdálkodási részleg felé.

Kapcsolódó Cikkek