2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb Békéscsaba

Fénnyel játszó festmények

Május végén új időszaki kiállítás nyílt a Munkácsy Mihály Múzeum Tégla termében. A Fényben című tárlaton Szeverényi Mihály festőművész alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

A megnyitón Ando György múzeumigazgató és Bíró Csaba, Békéscsaba Megyei Jogú Város Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottságának elnöke köszöntötte a vendégeket, majd Szeverényi János evangélikus missziós lelkész és Szerényi Gábor grafikusművész nyitotta meg a tárlatot. Szeverényi Barnabás versével varázsolta el a vendégeket, a jó hangulatot pedig a Körösparti Vasutas Zenekar Kamaraegyüttesének zenei előadása biztosította.


Fénnyel játszó festmények

fotó: Fekete Róbert

Szeverényi Mihály alkotásaiban mindig megjelent valamilyen formában a fény – egyházi és világi értelemben egyaránt. Több tárlatot is szervezett már a téma köré, most viszont egész eddigi munkásságából láthat festményeket a közönség. A megnyitó utáni szakmai tárlatvezetést maga Szeverényi Mihály tartotta. Ennek során az érdeklődők és a múzeum munkatársai megismerhették a kiállított festmények történetét, születésük mozzanatait, valamint betekintést nyerhettek a békéscsabai születésű festőművész életútjába és további terveibe is.

Kapcsolódó Cikkek