EUR: 319,44 Ft
CHF: 276,26 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Sport

Fiatal csapatot épít a Honvéd új mestere

Bemutatták a Honvéd új vezetőedzőjét, Erik van der Meert. A holland szakembernek nehéz dolga lesz, hiszen jövőre hasonlóan eredményes szezont szeretne zárni a bajnokcsapat, melynek kerete – az új tréner reményei szerint – nem sokat változik.

Legalábbis az új mester debütálásán jelen lévő George Hemingway klubtulajdonos szerint eddig még egyetlen komoly és csábító ajánlat sem érkezett a Honvédhoz. Szerencsére, tette hozzá gondolatban Erik van der Meert, aki szerint nagyon jó képességű gárdát vett át.


– A Honvéd helyzete egy kissé a Leicesterére emlékeztet, amelynek szintén nehéz volt címvédőként helytállni – nyilatkozta a holland tréner, aki elárulta, hogy először jár hazánkban. – Ráadásul információim szerint a klub anyagi helyzetét tekintve hátrányban van a riválisaival szemben, szóval a szezon végén nem panaszkodnék, ha az Európa Liga-indulást jelentő helyen végeznénk, de nyilván jobb lenne a dobogó valamelyik fokára felkapaszkodni. Egy biztos, nehéz, de nem lehetetlen feladat megvédeni a bajnoki címet. Az a legfontosabb, hogy a játékosok mentálisan is felkészüljenek a próbatételekre, mind a bajnokságban, mind a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Az új mester egy kissé megváltoztatja a Honvéd játékát, a korábbi olaszos stílus egyes elemeit megőrzi, de némi holland ízzel fűszerezi. Egy dolog azonban nem változik: Van der Meer is számításba veszi a klub ifjú akadémistáit, lesznek olyan játékosok, akik megkapják az esélyt a klub U19-es csapatából.


Erik van der Meer

Ötvenéves, 15 évig volt profi játékos, Hollandiában, Belgiumban és Spanyolországban. Edzői pályafutását Utrechtben kezdte az U12-nél, aztán a második csapatnál és az akadémia szakmai munkáját is irányította. 2006 óta dolgozott Katarban, Kazahsztánban, Ukrajnában és Malajziában.

Kapcsolódó Cikkek