2019. július 19., péntek
Emília

Egyéb Kecskemét

Fiatal művészek vették birtokba az oszlopcsarnokot

Június 9-én este hat órakor vette kezdetét az I. Szigma kortárs (j)összművészeti együttlét, melyet nevezhetünk minifesztiválnak, kiállításdömpingnek, de akár óriásenergiák találkozásának is. Az eseményen lelkes fiatal művészek mutatkoztak be a legkülönfélébb művészeti ágak képviseletében, nem szokványos módon.

A minifesztivál alapötlete Libor Zoltán fejéből pattant ki. Az ötlet köré szervezett 12 ifjú titán festményeket, grafikákat, fotókat tett a falra, amelyeket az elmúlt egy hétben a Rákóczi út járókelői észre is vehettek. A kiállításon fényinstallációk, szobrok, különleges tárgyak, fotónak látszó Instagram-képek láthatók. A fesztivál önerőből és támogatók segítségével jöhetett létre. Kiállítók: A. Fehér Vera, Battai Hajni, Derdák Zoltán Tamás, Hájas Réka, Kun-Sebők Kata, Lőrincz Luca, Németh Ábel, Pigniczki Áron, Pongrácz Márta, Szabó Eszter, Szabó Tamás és Szűcs Emese.


A megnyitóra rengetegen kíváncsiak voltak.

Június 16-án 18 órakor a Kopasz énekesnő, a Kecskeméti Színjátszó Műhely Senior csoportjának előadása tekinthető meg, 19.30-kor pedig az Árpád Mozi Pionyír, Bori Ernő együttese lép fel. 17-én 19 órától a Szilágyi Áron és Almási Krisztián alakította Recyclo Elektro Duo, azaz a RED koncertjét hallhatjuk, különleges hangszerekkel, illetve hangszernek látszó és hangszereknek nem látszó tárgyakkal. A happeningen a művészek erre a zenére fognak közösen festeni. Este 8 órától pedig a Sex in the Black Hole ad koncertet a Szigmában. Ne hagyjuk ki!

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.