EUR: 325,20 Ft
CHF: 295,42 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Extra Pécs

Fiatalok, akik bulizás helyett inkább segítettek!

Sok középiskolás csak azért végez önkéntes munkát, mert az érettségihez kell neki. Most díjazták azokat a diákokat, akik élménybeszámolót írtak az általuk teljesített közösségi szolgálatról.

A fiatalabbak közül sokan az állatok gondozását, menhelyeket választották, de azért olyan is akadt, aki idős embereken vagy épp a nagycsaládosokon segített. A fiatalok által írt élménybeszámolók közül hármat is oklevéllel díjaztak kedden a megyei Család, Esélyegyenlőségi és Önkéntes Házban. – Fontosnak tartom, hogy a fiatalok munkáját a város közössége is elismerje. Nem csupán önkéntesként dolgoztak, hanem olyan közösségi szolgálatot vállaltak, aminek kiemelt társadalmi haszna, hasznossága is van – mondta Őri László, Pécs alpolgármestere, aki minden résztvevőnek személyesen is gratulált a díjátadón. Az élménybeszámolókról szóló pályázatot a Baranya Megyei Család Esélyteremtési és Önkéntes ház hirdette meg, hagyományteremtő céllal.


fotó:PKK

Kapcsolódó Cikkek

  • 80 éves Batman

    80 éves Batman

    A San Diegó-i Comic-Con Múzeumban mutattak be különböző Batman ereklyéket, a Batman-képregények első megjelenésének 80.

  • Magyarok is beveszik az 51-es körzetet

    Magyarok is beveszik az 51-es körzetet

    Közel 2 millióan, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a közösségi oldalon a legendás 51-es körzet leigázásra. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, de a hatalmas érdeklődés miatt az amerikaiak kezdik egyre komolyabban venni a szervezkedést.